За родители

Начало | За родители | Мъдрите съвети, които всеки баща трябва да даде на сина си

Мъдрите съвети, които всеки баща трябва да даде на сина си

Аз детето | 2018-02-07

Мъдрите съвети, които всеки баща трябва да даде на сина си

Ролята на бащата в отглеждането и възпитаването на момчетата е особено важна. Той е човекът, който трябва да ги научи на наистина важните неща и да им предаде ценностите, които са най-важни. Затова за всички бащи, които имат синове събрахме най-важните неща, които да им кажете. Те трябва да ги научат точно от вас и никое училище или учител не може да им ги предаде така, както бихте го направили вие, скъпи бащи! Тези съвети ще дадат на вашето момче по-голямо самочувствие и ще го научат как да бъде лидер, джентълмен и истински мъж!

„Бъди един достоен мъж!“

Запомни, че добрият мъж е достойният мъж – без значение на каква възраст е. Той трябва да изпълнява обещанията си, да бъде верен на принципите си и да не позволява да бъде свидетел или участник на каквито и да е несправедливости.

„Истинските мъже плачат!“

Макар и повечето хора да виждат единствено недостатък или слабост в мъжките сълзи, запомни, че истинските мъже плачат. И няма нищо срамно или странно в това! Това не е слабост, а показва колко много всъщност ти пука, как се бориш, за да преодолееш проблемите и че ти се изправяш срещу тях, а не ги прикриваш!

„Бъди добър човек!“

Не унижавай другите заради това, което са, а уважавай чуждото мнение, помагай, бъди търпелив и добронамерен!

„Отнасяй се с почит към жените!“

Малкият мъж трябва още от най-ранна възраст да свикне с мисълта, че понякога трябва да помага на мама, да бъде мил с малките си приятелки и да се отнася галантно към всички дами, без значение кои са те.

„Научи се да се изказваш смислено и ясно!“

Непрекъснато настоявайте детето ви да се изразява правилно. Говорете с него на всякакви теми – възползвайте се от естественото детско любопитство. Научете го, че най-важното в разговора е не да говориш, а да слушаш.

„Научи се да готвиш!“

Не е нужно синът ви да умее да прави някакви изискани ястия като майстор готвач, но понякога трябва да умее да приготви нещо набързо. Той трябва да знае, че мама невинаги ще има време да готви, а бъдещата съпруга все някога ще има нужда от малка отмяна.

„Усмихвай се, дори когато ти е трудно!“

Татковците са най-подходящите хора, които да научат едно дете на това толкова трудно нещо. Без значение дали ще паднеш, дали ще се удариш, ще си счупиш ръката или просто ще направиш някоя глупост, не забравяй да се усмихнеш и да се посмееш! Точно това ще те направи по-силен и щастлив!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град