Детективски истории

Начало | Детективски истории | Лили и изгубеното колие

Лили и изгубеното колие

Дима Терзиева | 2013-12-02

Лили и изгубеното колие

Веднъж момиче на име Лили се разхождало в парка и на врата си носело най-скъпото си колие. То било скъпо за нея, защото й било подарено от починалия й дядо.
Лили искала да пробва всички люлки, пързалки и въртележки в парка. Но докато се люлеела на една от много забавните люлки, колието паднало и една катеричка го отмъкнала. Лили била много тъжна, но нищо не можела да направи.

След дълги години, когато Лили вече била голяма, завела дъщеря си в същия парк. Тогава видяла колието си на един клон и си спомнила за детството. Момиченцето задавало въпроси на майка си през целия път.

Когато Лили заспала дядо й се появил в съня й и казал:
– Браво, Лили! Най-накрая го намери! Аз го закачих там преди години, но ти не се появи дълго в парка.
След това той я помолил Лили да даде колието на внучката му. На сутринта майката дала герданчето на дъщеря си. И всяка година на този ден момичето стискало силно колието и си пожелавало по нещичко, което винаги се сбъдвало.

Участва в конкурса за разкази "Млад детектив"


 



Коментари
3 коментара

Мартин Велков, ,

Публикувано на 02.12.2013

Ами май си изпратила творбата попогрешка. Аз не откривам нито заплетен случай за разгадаване, нито нещо, което да ни напомни за какво е конкурсът. Това не е свързано с темата. Лили е видяла катерицата, така че няма чудене и маене кой е взел колието и как го е взел. После дядо й й се е явил насън и й казва, че той го е оставил, ама Лили не е търсела улики, за да намери гердана.Нали? Извинвам се, ако откриете правописни грешки. Просто много бързам, а и надявам се да прочетеш коментара ми, Дима. Не искам да те засегна или нещо такова. Просто е по-добре да критикувам, отколкото да стъпвам на пръстии да те лъжа. Като цяло никак не е лошо, но просто темата не е спазена.

Ани , ,

Публикувано на 02.12.2013

Браво, като цяло е страхотно, но не открих детективи, които решават загадката.

Мария Симова, 10 г.,

Публикувано на 04.12.2013

Дима е моя приятелка!Браво, Дими!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град