играчки

Начало | играчки | Легото става модерно: ще учи децата на програмиране

Легото става модерно: ще учи децата на програмиране

Аз детето | 2017-01-16

Легото става модерно: ще учи децата на програмиране

Знаете ли, че легото е една от най-старите играчки, които все още са толкова обичани от всички деца по света и че технологията по производството на шарените блокчета почти не се е променила от 1934 година насам, единствено популярността на играчката е нараснала хиляди пъти. Това е и причината през последните 50 години да са произведени повече от 400 000 000 000 от шарените блокчета, което е достатъчно всеки един човек в света да има по 60 от тях, ама всеки един. Днес дори се произвеждат роботизирани Лего комплекти, които помагат на студентите да научат как се конструират роботи и дори има състезание за Лего роботи и то световни. Всички от вас познават и сериите играчки на Лего, като Lego Star Wars, Lego Indiana Jones, Lego Batman, Lego Rock Band и Lego Ninjago. Популярността на блоковете е нараснала толкова много през годините, че тези играчки могат да бъдат намерени навсякъде, дори в училищата като образователни помагала. През 1998 г. Лего е въведено и в Залата на славата на играчките!

Легото обаче го очаква и още много слава и дълго съществуване, защото не само, че е интересно и развива въображението, но и успява да устои на всички технологични джаджи и да е в крак с модата така да се каже. Какво имаме предвид ли? Само преди няколко дни на специално изложение за играчки в Дания от компанията са представили нов вид от шарените блокчета, наречени „Lego Boost“. Според създателите на Легото това ще е играчката, която всяко дете ще иска, защото тя комбинира удоволствието от традиционните блокчета с възможностите на новите модерни технологии.

„Lego Boost“ ще се предлага за деца над 7 години и ще позволява на всеки малък любопитен малчуган не само да си построи робот, динозавър или каквото друго му роди въображението, но и да го накара да се движи и да променя цвета си. Това естествено ще става със специално приложение за смартфони и таблети, което ще идва с новите кубчета. Това обаче не е всичко. Промяната на цвета и движението няма да се получават чрез натискането на някое копче или кликането върху бутони. Всяко дете само ще трябва да написва и въвежда код, като истински програмист, което ще позволява на кубчетата да вършат това. Новите кубчета ще идват и с инструкции, но не такива, че просто да препишеш кода в приложението. Ще има обяснения, коя буква или комбинация от букви за какво отговаря, а всяко дете само ще трябва да успее да ги комбинира в цял код. Чрез един от технологичните комплекти на Лего ще могат да бъдат направени различни фигурки, като ще има ясни и точни инструкции само за котка и робот. Всичко друго, което може да се направи ще идва от въображението на всяко дете.

Очаква се да посрещнем новата и интересна играчка от серията на Лего през юни или юли тази година!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град