новини детски

Начало | новини детски | „Къпиновият дух и жълтоклюното птиче“ – прекрасна приказка за студени дни

„Къпиновият дух и жълтоклюното птиче“ – прекрасна приказка за студени дни

Аз детето | 2016-12-15

„Къпиновият дух и жълтоклюното птиче“ – прекрасна приказка за студени дни

Какво по-хубаво от една топла, уютна, стопляща душата приказка, съпроводена с нежни илюстрации? „Къпиновият дух и жълтоклюното птиче“ ще сгрее и най-студената вечер с историята си за другарството, за съчувствието и взаимната помощ.

Малкото жълтоклюно птиче си счупило крилцето и не успяло да отлети с мама и тате за южните страни. Старото дърво го сгушило сред клоните си и за да го топли, наесен не хвърлило зелената си премяна. През зимата му се притекъл на помощ къпиновият горски дух и прибрал птичето в хралупата си. Напролет малката жълтоклюнка вече била станала голяма и красива птица.

Това е една от новоиздадените книжки за тази година, която сме сигурни, че ще намери място в сърцата и на децата и на възрастните. Идеална е за прочитане и препрочитане през студените зимни дни. Идва при вас благодарение на издателство „Емас“ и със сигурност би била повод за радост около елхата. Изданието е с разкошни илюстрации, твърди корици и носи чудно настроение.

Феридун Орал е малко познат автор в България, но се числи към големите имена в илюстрацията не само в турската литература, но и в световната, носител е на множество национални и международни отличия. Неколкократно негови произведения, включително книгата „Къпиновият дух и жълтоклюното птиче“, са обявявани за най-добре илюстрирана турска детска книга на годината от Международния съвет за детска литература, базиран в Базел. А през 2012 г. Феридун Орал бе номиниран за най-престижната награда в света на детско-юношеската литература – медала „Х. Кр. Андерсен“.

От същия автор можете да намерите и чудесната книжка „Къде ми е петнистото мишле?“. Повече за нея можете да видите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град