приказки от деца

Начало | приказки от деца | Как великанът стана човек

Как великанът стана човек

Никола Милошев | 2012-12-04

Имало едно време един Голям Дружелюбен Великан. Той имал брат, който бил много богат и далеч. Една сутрин великанът попитал брат си да му даде малко пари да отиде на пазара, но брат му казал да се махне и да си ги изкара сам. Но великана се сетил, че като е такъв голям не може да работи.

Един ден великанът чул, че има лек, от който можело да се стане нормален, но се намирал в една пещера високо в гората. Великанът тръгнал да се катери и да минава през много пещери в, които нямало нищо. Той търсил с дни и нищо не намирал. Обаче една вечер той влизал в една пещера и както си стоял видял мистериозната билка. Пренощувал там и на сутринта обрал билката и отишъл в града. Изпил я и станал нормален човек. Той започнал работа и забогатял повече от брат си. Но един ден брат му не знаел, че станал човек и отишъл да види какво прави. Като видял брат си човек той казал, че повече няма да се държи лошо с него.

Участва в конкурса „ Великански конкурс за талантливи писатели



Коментари
2 коментара

Анонимен , ,

Публикувано на 05.12.2012

На мен лично приказката ВЪОБЩЕ НЕ МИ ХАРЕСВА. Поговорката казва, че трябва да се променим, за да ни обичат. Трябва да се държим къто човека, с който искаме да сме приятели...

ani baimakova, 20 г.,

Публикувано на 05.02.2013

interesnomie kak vlk stava 4ovek

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град