новини детски

Начало | новини детски | Истинска шампионка: 9-годишна катерачка сбъдва мечтите си със замах

Истинска шампионка: 9-годишна катерачка сбъдва мечтите си със замах

Аз детето | 2018-08-13

Истинска шампионка: 9-годишна катерачка сбъдва мечтите си със замах

Да си бил на близо 40 състезания и в над 20 от тях да си завършил първи – да си спечелил купата на България, както и световната купа на състезание в Италия – ето това те прави истински шампион. При това Петра е само на 9-години, но вече може да победи с лекота много по-възрастни в един интересен и все още малко познат спорт у нас – катеренето.

9-годишното момиче доминира на различни състезания и в трите дисциплини на състезателното катерене. Освен това свири на барабани и мечтае за собствена рок група и да стане най-добрия катерач в света, което сме сигурни че съвсем скоро ще постигне. Момичето споделя, че за да практикуваш този спорт трябва да имаш много силна самодисциплина и никога да не плачеш, а да не спираш да се бориш. Това Петра е научила още малко след своето прохождане, когато за първи път родителите ѝ я завели на стена за катерене. Те всъщност не предполагали, че малкото момиче ще се запали толкова по спорта. Започва да се катери малко след своето прохождане. „Запалих се по катеренето още на 3 години и половина, когато ме заведоха на изкуствена стена. Когато мама и тате се катереха, ме пускаха да се люшкам. На 5 години ме записаха в отбора.“, сподели момичето пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Но според Петра най-голямата ѝ победа досега е, че благодарение на призовите ѝ места всички говорят за българското катерене и разбират колко много добри и талантливи деца има в България!





Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град