новини детски

Начало | новини детски | Иновативно училище по програмиране отваря врати в Хасково

Иновативно училище по програмиране отваря врати в Хасково

Аз детето | 2020-07-23

Иновативно училище по програмиране отваря врати в Хасково

В края на юли в Хасково ще отвори врати първото иновативно училище за деца и младежи от 6 до 19 години, съобщават от haskovo.net. То е част от международната мрежа на „MindHub“. Основната цел на училището е да насочи интереса на децата към технологиите в посока, която да им помогне да се сдобият с основни дигитални умения и компетенции, логическо и аналитично мислене, необходими за успеха във всяка област.

Програмата на школото е авторска и изцяло проектно-ориентирана, а методите и инструментите на обучение са иновативни и разработени специално за деца и младежи, като заниманията са изцяло съобразени с тяхната възраст и интереси. Обучението е разделено на нива и се провежда в малки групи, със специално отношение и индивидуално внимание към всяко дете. След завършване на всяко ниво, децата получават сертификат, а родителите – обективна и бърза обратна връзка за напредъка на своите деца всеки месец, посредством родителския си профил в специална платформа.

За новата учебна година, която ще стартира през септември, децата ще могат да посещават и регулярни групи, организирани по сегментирана програма. Училището се намира близо до центъра, на бул. „Раковски“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град