сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Зима от хартия

Зима от хартия

| 2002-12-05

Зима от хартия

Материали

За да направиш тази зимна композиция са необходими няколко листа бяла и цветна хартия, лепило, флумастри или моливи, ножичка и добро настроение.

Стъпка 1

Вземи бял лист и го сгъни на две по късата страна (за да се получи като картичка). Очертай леко с молив трите (или двете) топки на снежния човек, като оставиш най-горната топка без да трябва да се изреже, по свивката на хартията, за да стои фигурката изправена.

Стъпка 2

Изрежи по контура. Оцвети очичките, устата. От цветна хартия изрежи "моркова" за нос, "шалче", "метла" или каквото друго решиш за украса и залепи на изрязания вече снежен човек.

Стъпка 3

По подобен начин направи и елхички. Вземи лист зелена хартия и го сгъни на две по късата страна (за да се получи като картичка). Очертай леко с молив трите (или двете) триъгълничета на елхичката, като оставиш най-горното без да трябва да се изреже, по свивката на хартията, за да стои фигурката изправена. Направи няколко елхички с различни размери.

Стъпка 4

Подреди фигурките – снежния човек с елхичките наоколо. Можеш да поставиш своя хартиен зимен пейзаж на масата или на бюрото си или на друго подходящо място у дома. Украсата е готова!Коментари
4 коментара

Владимира Каменова, 9 г.,

Публикувано на 11.11.2008

правила съм много е красиво

Камелия Русева, 9 г.,

Публикувано на 15.11.2008

това ще го направя за коледа.Със сигурност.Много ми харесва

Aleksandra Karaivanova, 9 г.,

Публикувано на 24.11.2008

Utre 6te pravim v u4ili6te na 25.11.2008g. po doma6en bit.

lili velinova, 8 г.,

Публикувано на 07.04.2015

xybavo

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град