Технологии

Начало | Технологии | Играли ли сте на тях? Най-влиятелните игри на десетилетието!

Играли ли сте на тях? Най-влиятелните игри на десетилетието!

Аз детето | 2020-01-02

Играли ли сте на тях? Най-влиятелните игри на десетилетието!

Може и да не ви се струва точно така, но за 10 години са се променили много неща. Със сигурност сте пораснали с поне 50 сантиметра, а и с... 10 години. Светът също е станал много по-различен, макар и да ни се струва, че си е все същият, а пък любимите на всички ни игри и технологии са се променили още повече. Все пак знаете ли от колко време Minecraft вече не е някаква новост? От 2009 година насам! Оттогава и жанрът Battle Royale тепърва ще се роди и всички играеха на Xbox 360 и PlayStation 3. С толкова много големи разтърсвания през последното десетилетие, в игровата индустрия имаше много значими етапи. Нека да погледнем назад към това, което според нас са най-влиятелните игри през последното десетилетие.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Любимата поредица на Zelda имаше остра нужда от малко освежаване през последните години. Въпреки че всяка игра имаше своя Nintendo-чар формулата започваше да става твърде позната и да доскучава. Тогава „Breath of the Wild“ се появи и промени историята на целия франчайз. Измамно линейните пространства от предишните игри бяха заменени от жива среда, която придаваше усещането, че си наистина изцяло в играта или пък че играта е в реалния свят. Ще мине известно време, докато видим последващите действия на тази игра, но ще чакаме с нетърпение, защото Zelda определено пое по интересен нов път.

Minecraft

Вярвате или не, в началото на 2009 година, когато играта беше пусната, едва успя да се задържи. Това, което започна като малка независима игра за малобройни потребители, бързо се превърна в един от най-успешните франчайзи на десетилетието. Попитайте някого, геймър или не, и той или тя вероятно могат да опишат външния вид на Minecraft и със сигурност са чували за нея. Този шедьовър поставя играчите в широко отворени светове, където всеки материал може да бъде събран и използван за да си построиш нещо. Дори и да играете Minecraft, лесно можете да загубите часове, само гледайки творенията на другите онлайн.

Fortnite

Този режим 1 срещу 100 пое традиционните контроли за стрелба от трето лице и ги разбърка с концепциите за миниране на гореспоменатия Minecraft. Културата на Fortnite е толкова популярна, че играта проникна във всичко – от обикновените деца до световните геймърски турнири. Играта буквално издигна мрежовите игри и на ново ниво.

Five Nights at Freddy`s

Виждахме няколко невероятни игри на ужасите през последните 10 години, но Five Nights at Freddy`s е отличен пример за това, което може да направи талантливият разработчик, когато насочи мислите си само към един проект. След като работи върху детските игри, които критиците нарекоха „страховити“, Скот Каутон реши да се облегне на уменията, които вече имаше и да пусне ужасяваща малка игра, пълна с изненади. Оригиналната игра поставя играча на мястото на охранител, работещ през нощната смяна в пицарията на Freddy Fazbear, докато наблюдавате камери и балансирате електричеството между светлините и защитните врати, за да си осигурите безопасността през всяка нощ на вашата опасна нова работа. Геймплеят е прост, но светът, породен от това творение, завладя играчите за години наред.

Pokemon GO

Напълно вярваме, че най-близкото до световно обединение се случи през 2016 г., когато стартира Pokemon GO. Изглежда, че абсолютно всички играеха в тази игра, с тълпи хора, както млади, така и стари навън, ловуващи най-редките чудовища. Играта превърна реалния ни свят във видео игра, в която паркове и всякакви места направо оживяха. Това беше опит като никой друг и въпреки че огромната популярност не продължи дълго, играта все още има голяма фенбаза. Чудим се дали някога нещо може да се доближи до тази игра, която създаде такава общност и обедини почти целия свят...

А кои са вашите любими игри през последното десетилетие? Споделете с нас в коментарите!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град