афиш

Начало | афиш | Габровският театър кани деца на „Съботно приключение в театъра“

Габровският театър кани деца на „Съботно приключение в театъра“

Аз детето | 2019-10-17

Габровският театър кани деца на „Съботно приключение в театъра“

За втора година Габровският театър ще отвори вратите си за успешната инициатива от сезон 2018/2019 „Съботно приключение в театъра“. Тя е насочена към най-малката и млада по възраст аудитория в града и региона. Тази събота, 19 октомври, от 11 ч. в салона на ДТ „Рачо Стоянов“ официално ще бъде открит сезонът на драматичните представления за деца. Началото ще постави спектакълът „Принцесата и свинарят“, който е драматизация на популярната приказка от Ханс Кристиан Андерсен. Режисьор на постановката е Марияна Коева. Участват гост актьорите Камен Коев, Здравко Здравков и актрисата от габровската трупа Тони Христова.

С инициативата „Съботно приключение в театъра“ ДТ „Рачо Стоянов“ се стреми да възпита уважение към театралното изкуство, интерес към актьорската игра и сцената, да пробуди естетическо чувство и усет към красивото у децата от най-ранна възраст. В съботните детски представления малките зрители няма да гледат куклен театър, а персонажите от спектаклите ще оживяват пред тях с лицата на актьорите от габровската трупа. В постановката „Принцесата и свинарят“ децата ще бъдат насочени да откриват красотата в малките неща, да правят разлика между добро и лошо, истинско и лъжовно. Героите в спектакъла ще им покажат значението на обичта и приятелството, как да ценят красотата на природата и да не попадат в плен на вещите и предметите около тях. Децата ще се срещнат с император Дебелан V и неговата разглезена дъщеря, която ще открие кои са истинските неща в живота с помощта на принца-свинар.

„Съботното приключение в театъра“ започва своя нов сезон с нови приказни герои, любопитни истории и забавни приключения за малки и големи. Билети за представлението може да закупите от касата на ДТ „Рачо Стоянов“, както и онлайн.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град