приказки от деца

Начало | приказки от деца | Джинът от лампата – новият супергерой, който прави само добрини

Джинът от лампата – новият супергерой, който прави само добрини

Мартин Иванов | 2019-06-05

Джинът от лампата – новият супергерой, който прави само добрини

Ако бях духът от лампата първо и най-важно, когато вали да не вали върху всички, а само върху някои. За да съм честен на бедните няма да взема пари, а богатите ще плащат. На бедните ще давам храна, защото нямат пари да си я купят. А на богатите ще помагам със занаята им. Така всички ще са равни.

Освен това ще пазя мира в държавата и ще наказвам всеки, който наруши мира. Те ще работят много усърдно и ще работят повече от тези, които спазват закона. Те ще жънат нивата, за да има хляб. Част от тях ще живеят на морето и ще добиват морска сол. Също ще копаят руда и ще засаждат дървета.

Освен това ще пратя всички, които искат да се запознаят със света. Например ще ги заведа до Статуята на свободата, Биг Бен, Tower Bridge, Айфеловата кула и Нюкасъл. Така хората ще се запознаят с различни народи. Ще станат образовани и цивилизовани. Ако някой изпадне в беда, аз като дух на лампата бързо ще му помагам с моите лечебни сили. Те ще са под формата на капчици и ще действат мигновено. Така няма да има инциденти и повече болни по света. Хората ще са щастливи и ще се занимават с най-различни неща повече и както желаят.

Ще помогна на мама като режа всичко, което е нужно. Ще я питам кога какво иска и ще ѝ го давам. Ще си намеря жена, за която ще се оженя. Тя трябва да е умна и работлива, затова ще трябва да мине едно изпитание. Тя трябва да избере най-подходящата къща-дворец или малка къща с нива. Ако избере двореца тя иска богаташа, а ако избере малката къща с нива, значи тя е точната жена.

Участва в конкурса „Въображението впрегни, приказка напиши и вълшебни награди от новия „Аладин“ спечели



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град