любими герои

Начало | любими герои | Дори – най-симпатичната жителка на подводния свят

Дори – най-симпатичната жителка на подводния свят

Аз детето | 2015-12-30

Дори – най-симпатичната жителка на подводния свят

Всички много добре знаем, че светът под водата е не по-малко интересен от нашия тук на сушата, а за нас е дори още по-интересен, защото там виждаме неща, които не могат да бъдат срещнати всеки ден. Светът под водата в морето или океана е толкова по-различен от нашия. Неговата красота е скрита и се изискват специални приготовления и умения, за да може човешко същество да надникне макар и за малко в него. Но веднъж докоснали се до него, е трудно да се отделим от красивите малки, големи и огромни риби, дори и от подводните растения – дори те изглеждат толкова красиви и вълшебни. И все пак там живее нещо, което няма да се появи никога втори път където и да е. Наред с уникалните свои съседи там, в дълбокото, живее една малка синя уникална рибка. Тя е позната на всички малки и големи по света. Можете да се сетите коя е тя само като ви кажем това: „Просто плувай!

Знаехме си, че ще се сетите, говорим за Дори – точно така. А защо сега се сетихме за нея ли? Както може би сте чули мълвата, Дори ще има свои собствен филм скоро, в който ще продължи да плува и ще е голямата звезда. А и в нашите очи тя вече е такава. Затова няма как да не ви запознаем малко по-подробно с нейната интересна особа.

Всички знаем, че Дори е най-щурата, забравяща и оптимистична риба, която може да се срещне където и да е по света и че няма втора като нея. Срещаме я във филмчето за друга чудесна рибка – Марлин, в което тя помага на Марлин да се събере отново с единствения си син Немо. По пътя към намирането му тя изживява много и различни приключения и успява винаги да повдигне духа дори в най-напрегнатите и безнадеждни ситуации. Просто запомнете: навсякъде в огромния океан няма да намерите по-общителна, мила и добра риба от Дори. Тя се радва да види всеки и всичко и може да говори с вас по цял ден... може дори да ви разкаже историята на живота си... стига да я помнеше. Просто запомнете, че за Дори чашата е винаги наполовина пълна, а не наполовина празна, това е нещо, което всички ние трябва да си спомняме.

Изобщо запомнете, че Дори е не само най-оптимистичната риба, но и изобщо най-оптимистичното живо същество. Тя има златно сърце, много е приказлива, игрива и макар често всички около нея да губят търпение, я обичат. Макар и да не изглежда така, нашата забраванка е и много умна. Не сте забравили, че тя може да чете „човешки“, да говори с китове и нещо, което не сте забелязали – тя помага на Марлин да разбере, че ако иска да е добър баща на Немо, трябва да му даде по-голяма свобода, та той да придобие сам нужния му житейски опит.

Според нас като цяло има много какво да научим от Дори за живота и можем да следваме нейния пример за много неща... стига да не забравим...



Коментари
4 коментара

sinem suleymanova, ne e г.,

Публикувано на 23.01.2016

mnogo hybavooooo

САШКО БАЧКО, 20 г.,

Публикувано на 29.01.2016

ИСКАМ ХУБАВИ ГАТАНКИ С ОТГОВОРИ

александра , 8 г.,

Публикувано на 28.03.2016

дори е най извесната звезда.

ванеса , 10 г.,

Публикувано на 28.03.2016

дори е красива

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град