любими герои

Начало | любими герои | Доктор Дулитъл и неговите животински приятели

Доктор Дулитъл и неговите животински приятели

Магдалена Темелкова | 2014-08-10

Доктор Дулитъл и неговите животински приятели

Моят любим герой е Доктор Дулитъл. С неговите животински приятели Гъската Даб-Даб, кучето Джип, прасенцето Гъб-Гъб, папагалката Полинезия и бухала Ту-Ту той извършва много приключения, някои от тях героични-други умни, но с всичики тях той помага на животните. Според мен това негово качество е много хубаво, аз мисля, че това е неговото най- позитивно кочество, не че може да говори с животни или, че пътува много, според мен най-позитивното му качество е неговата обич към животните.

Доктор Дулитъл е много интересен герой, неговите приключения и истории са много интересни, но причината за всички тях е обичта на Дулитъл към животните. В Доктор Дулитъл много харесвам това, че той не е алчен, не иска пари и дава на другите. Ето няколко части от книгата които ще ви помогнат да се убедит, че е добър човек:
Първо, къщата на Доктор Дулитъл е пълна с животинки, които отказва да махне вижте разговора със сестра му: “ — Джон, как искаш болните да идват при тебе, като си напълнил къщата с гадини? Кажи ми, кой ще си избере за доктор човек, чиято гостна гъмжи от мишки и от таралежи? Това е четвъртият пациент, пропъден от твоите животни. Господин Дженкинс и пасторът се кълнат, че нямали и да минат край нашата къща, ако ще да умирали от болка. От ден на ден обедняваме. Ако вървим по този път, нито един виден човек няма да те повика, за да го лекуваш. — Но какво да правя, като обичам животните повече от видните хора? — отвърнал докторът. — Съвсем си се побъркал — изфучала сестра му и излязла от стаята”.“
Второ Доктор Дулитъл е много умен човек защото всеки път когато минел през града хората му се възхищавали „Вижте, вижте — докторът минава! Много учен човек, брей!“ — Трето Доктор Дулитъл се втурва да помага на животно но другият край на света без дори да се замисли! Причината Докор Дулитъл да е моят любим герой е, че е много обича животните.

Според мен Доктор Дулитъл не случайно е получил тази дарба, той я е получил именно защото обича животните и така по-лесно ще им помага. Това което авторът е искал да каже с Доктор Дулитъл и животните е, че трябва да сме малко по-добри един към друг. Точно за това избрах и тази книга!

* * *

А вие искате ли да споделите с нас кой е вашият любим герой? Как да го направите прочетете тук!



Коментари
4 коментара

Таня , 13 г.,

Публикувано на 21.08.2014

Страхотно е!Само че имам един малък съвет,Маги.Не бива да повтаряш толкова пъти "доктор Дулитъл".Използвай думи-заместители. :-)

Давид , 13 г. г.,

Публикувано на 24.08.2014

Много добро и чувствено описание! :-)

десислава паунова, 9 г.,

Публикувано на 25.01.2015

невероятно е как Дулитъл разговаря с животни

Анита Влахова, 10год г.,

Публикувано на 05.06.2019

Книгата е много интересна,забавна и щура

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град