новини детски

Начало | новини детски | Детско полицейско състезание организират в Стара Загора

Детско полицейско състезание организират в Стара Загора

Аз детето | 2014-11-26

Детско полицейско състезание организират в Стара Загора

На 27 ноември под мотото „Спортът е най-добрият начин децата да пораснат" от 14:00 ч в зала „Иван Вазов" ще бъде проведено първото по рода си състезание с отбори на Детска полицейска академия от II ОУ „П.Р.Славейков" Стара Загора, ОУ „Христо Ботев" Опан, СОУ „П.К.Яворов" Чирпан и СОУ „Железник" Стара Загора.

По регламент отборите в състав от 6 състезателя и техните родители ще трябва да премерят сили в три кръга - полицейска лична защита, стрелкова подготовка и щафетни игри с родители.
В първи кръг участниците ще демонстрират уменията си по полицейска лична защита, включваща неутрализиране на нападение, защита от захвати, душене, от удари и атаки.

Втори кръг от регламента е стрелкова подготовка и полицейските отряди ще трябва да покажат уменията си в стрелбата с въздушна пушка. Стрелците ще стрелят от изходна позиция прав или от коляно от опора на ученическа маса с въздушна пуша 4,5 мм. Всеки участник ще ума право на 5 изстрела. Разстоянието до мишените е 8 метра а времето за стрелба на всеки участник е до 5 минути.
В третия последен кръг родители и деца заедно ще участват в две игри:„ Кенгуру стрелец„ и „Синхрон".
Теодор Ботев и Ралица Германова от Клуб по спортни танци „Денс Юник" Стара Загора ще открият спортната проява с прекрасни латиноамерикански танци, а децата от ансамбъл „Загорче" с ръководител Венелин Кръстев ще закрият състезанието с прекрасното си изпълнение.

Източник на информация: dariknews.bg



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град