сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Детски костюми

Детски костюми

Вергиния Генова | 2006-08-02

Детски костюми

Във всяка детска градина се правят пролетни и новогодишни тържества. А по неписана традиция костюмчетата трябва да се осигурят от родителите. Хубавото е, че децата не са претенциозни и в повечето случаи се радват, че и те са се маскирали. Именно заради такива случаи е хубаво човек да има идеи, защото никога не знае кога ще му потрябват.

Ето една семпла идея за направа на костюм на щурче, за която не е необходимо да имате перфектни шивашки способности.

Може да се използват обикновени зелени панталонки, зелена блузка, зелена шапка. Към блузката могат да се направят крилца от прозрачна зелена материя – има подходящи в книжарниците за художници, но може да се използва и нещо съвсем обикновено и непотребно (като перде, чорапогащник). От книжарница за художествени материали или от магазинче за едно левче може да закупите телчета, обвити в зелено (може и сами да направите, като увиете със зелен канап или гланцова хартия). От магазин за мъниста може да вземете подходящи дървени мъниста и да сътворите края на пипалцата. Може да използвате и оцветен стиропор (идеята е да не тежи, така че пипалата да увисват прекалено много).

Ето така с минимални усилия може да направите едно прилично костюмче за щурче.

По подобен начин може да направите и костюмче на калинка, пеперудка, пчеличка, бръмбарче. Просто трябва да съобразите цветовете на аксесоарите с характерните за даденото насекомо. Вече продават и готови крилца за пеперудка – розови, жълти, червени.

Прекрасна идея е да обсъдите заедно с детето бъдещият му костюм и да го изработите заедно. Дори да не стане най-перфектният или бляскав костюм, само това, че сте го изработили заедно ще бъде едно незабравимо преживяване. Тогава неговата радост ще бъде по-голяма и ще се чувства неповторимо на детския бал.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град