новини детски

Начало | новини детски | Деца ще зарадват свои връстници с украса за Коледа

Деца ще зарадват свои връстници с украса за Коледа

Аз детето | 2014-12-07

Деца ще зарадват свои връстници с украса за Коледа

На 6-ти декември в Националния дворец на децата бе открита благотворителна арт работилница за изработване на Коледна украса. Тя се провежда под мотото „Дари Коледно вълшебство за болните деца“ и е част от Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата с помощта на специално обучени аниматори и мобилни библиотеки – „Приказки без край“.

Благотворителната арт работилница ще продължи и в периода 08-12.12.2014 г. от 14:00 до 18:00 часа. Част от изработената от децата украса ще бъде дарена по време на специално детско празненство на 11 декември на Специализираната болница за активно лечение по детски болести в София, която е част от „Приказки без край“. Всички други украси ще бъдат дарени на детските клиники на останалите 13 болници, включени в аниматорската програма.

В първия ден на арт работилницата в Националния дворец на децата се събраха десетки деца, за да изработят лично украса за малките пациенти на лечебните заведения. Специални гости на събитието бяха лицата на „Приказки без край“ актьорите Димитър Рачков и Енчо Данаилов – Бате Енчо. Двамата се забавляваха заедно с децата като едновременно с това им помогнаха да изработят Коледна украса. Накрая двамата подариха на десет деца по два билета за празничния концерт-матине на представителните състави на Националния дворец на децата "Съкровищата на дядо Коледа", който ще се проведе на 13.12.2014 г. в НДК.

Националната инициатива „Приказка без край” се реализира в България от месец ноември 2012 г. Целта й е хоспитализираните деца да се възстановят по-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства. Едновременно с това инициативата позволява да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.

Организатори на националната инициатива са ГлаксоСмитКлайн и Панадол Бебе, с подкрепата на Българска педиатрична асоциация. Медийни партньори са Нова телевизия и Нет инфо.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град