Детективски истории

Начало | Детективски истории | Детективското приключение на Джак

Детективското приключение на Джак

Иван Пеовски | 2013-12-03

Детективското приключение на Джак

Беше 31-ви октомври. В Ню Йорк всички се готвеха за големия американски празник Хелоуин. Всички бяха много развълнувани, но най-развълнувани бяха децата. Те вече бяха започнали да се събират по площадките и по улиците на големия град, за да обсъждат кой какъв костюм ще носи и как се подготвят за празника. Докато си говореха и се забавляваха, а възрастните слагаха тиквените фенери и се приготвиха за празника, неусетно падна нощта. Всички се прибраха по домовете си, за да си сложат костюмите.
Най-развълнуваното дете беше Джак. Той беше момче на около 11-12 години, което много обичаше Хелоуин. Заедно със сестра си – Ребека и техните приятели тръгнаха по улиците. Те бяха много развълнувани, тъй като през колкото повече къщи минаваха, толкова повече бонбони взимаха.
В края на една задънена улица обаче, имаше къща, която беше изоставена от 50-60 години. Никое дете нямаше смелост да прекрачи прага на тази къща, тъй като смятаха, че е обитавана от всякакви същества – духове, вампири, зомбита и други.

Групата приятели обаче се осмелиха и прекрачиха прага на къщата. Когато влезнаха, всички врати и прозорци се затвориха. Децата се паникьосаха. Джак беше достатъчно смел и влезе още по-навътре. Когато направи първите три крачки, всичките му приятели изчезнаха. Вратите на къщата се отвориха, а Джак без да се замисля излезе веднага и се затича към вкъщи.

След всичко, случило се, Джак не могъл да заспи. Той все мислел какво се е случило в къщата и затова решил да действа като детектив. Бил решен да разбере на всяка цена какво се е случило с приятелите му. Затова станал посред нощ и се върнал в къщата.
Макар и уплашен от случилото се през изминалата нощ, Джак бил решен да открие сестра си и приятелите си. Той обиколил всички места, където били децата и накрая стигнал до къщата. Макар и неподготвен, Джак пристъпил отново прага на страховитата къща. Още с влизането си, той чул глас, който казва:
"Махай се, да не последваш приятелите си".
Джак не се уплашил и продължил по-навътре. С престъпването си в друга стая, в цялата къща всички светлини от уличните лампи угаснали, а по стените имало петна от кръв. В къщата било непрогледен мрак, а гласът не спирал да го подканва да се махне. Макар и треперещ от страх, Джак започнал да навлиза все повече в страховитата къща, тъй като искал да разбере къде са всичките му приятели и собствената му сестра. Тогава от мазето се чули виковете на приятелите му. Той веднага слязъл долу и видял, че всичко това е било една голяма измислица. Сестра му му обяснила, че всички са останали да пренощуват там, тъй като той не се е изплашил при всички истории за страшната къща.

Така детективското приключение на Джак приключило. Макар и незавършил мисията си, той бил доволен, че отново е заедно със своите приятели. Макар че вълнуващия Хелоуин е свършил, децата се смеят и се радват на тази история и до днес.

Участва в конкурса за разкази "Млад детектив"

Снимка: sxc.hu



Коментари
2 коментара

аноним , ,

Публикувано на 03.12.2013

1."Най-развълнуваното дете беше Джак. ТОЙ..." Ще е по-добре да е то-развълнуваното дете. 2."не могъл" и за няколко изречения след това... След като си разказвал като свидетел трябва и така да продължиш.

Асена Христова, 10 г.,

Публикувано на 03.12.2013

Браво! Интересна история! Хареса ми!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град