новини детски

Начало | новини детски | Дерек продължава с история № 3: "Животът ми като автор на комикси"

Дерек продължава с история № 3: "Животът ми като автор на комикси"

Аз детето | 2015-03-16

Дерек продължава с история № 3: "Животът ми като автор на комикси"

Издателство „Софтпрес“ представя „Животът ми като автор на комикси“ книга № 3 от „Историите на Дерек“
След като изпробва кариерите на таен агент и екшън герой Дерек е готов за следващото приключение – да бъде автор на комикси.
Всичко започва с пристигането нов ученик. Казва се Умберто и се придвижва с инвалидна количка. В пристигането му Дерек вижда намесата на съдбата за решаване на един от най-наболелите си проблеми – скорошното заминаване на симпатичното маймунче Франк, което е настанено в дома на семейство Фалън, докато порасне достатъчно, за да  бъде обучено да помага на хора с увреждания.  Ако Франк отиде да живее с Умберто и да му помага всички ще са доволни – най-вече Дерек, чийто нов приятел ще остане в града.  Такъв поне е планът – план, който си остава мечта.
Умберто не желае помощ, но очевидно иска да превърне Дерек в посмешище и бързо привлича всички на своя страна. Кой не би повярвал на мило хлапе, което се предвижва на колела?
За капак се оказва, че освен в тормоза Умберто е доста добър и в рисунките, особено когато краде чужди идеи. Какво може да направи Дерек в тази неприятна ситуация и как да спре подигравките, преди да е станал мишена на цялото училище? Навярно отговорът се крие в създадения от него комикс „Супер Франк“!

Поредицата „Историите на Дерек“ бързо намерите своето място в библиотеката на младите читатели, а пакостливия, но добросърдечен, Дерек спечели сърцата им. Съвременен, щур и страдащ от същите ежедневни проблеми като тях, Дерек им показа, че могат да намерят себе си сред страниците на книгата и превърна не-толкова-любимото занимание „четене“ в желано забавление.
Първата книга от поредицата „Животът ми като таен агент“ е номинирана за наградата „Бисерче вълшебно“ за любима книга на българските деца.
„Историите на Дерек“ вече имат своя страница във фейсбук – харесайте я, за да следите най-важните и интересни новини, специални материали и отзиви.
Досега в поредицата „Историите на Дерек“:

  • № 1 Животът ми като таен агент
  • № 2 Животът ми като екшън герой
  • № 3 Животът ми като автор на комикси

Всички книги от поредицата „Историите на Дерек“ могат да бъдат намерени в хартиен и електронен вариант.

За автора
Дженет Тажиян е автор на множество популярни в САЩ романи за деца и тийнейджъри. „Животът ми като таен агент“ е първата книга от нейната поредица „Историите на Дерек“, която вече се превърна в международен хит, преведен на 13 езика.
За илюстратора
Джейк Тажиян рисува илюстрации към различни думички върху картончета още от началното училище (в момента е на петнайсет) и вече има куп, по-висок от къща. Джейк обича да разхожда кучето си Синдър всяка сутрин.



Коментари
2 коментара

Яна Костадинова, 11 г.,

Публикувано на 16.03.2015

Имам всички книги и в момента чета тази.Всички са много интресни и забавни!

Симона Тодоровали , 10 г.,

Публикувано на 18.03.2015

До Яна Константинова : Браво , че четеш книги аз също чета. Само ,че не съм чела тази . Ще можеш ли да ми кажеш горе– долу за какво се разказва ?

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град