малък готвач

Начало | малък готвач | Да си направим желирани червейчета

Да си направим желирани червейчета

Аз детето | 2017-07-13

Да си направим желирани червейчета

Обичате ли желирани червейчета. Ако отговорът е да, то ето една интересна рецепта, с която може да си ги направите и сами. Но помнете – много е важно – за тази рецепта задължително си осигурете възрастен за помощ! Работи се с горещи неща и е хубаво някой да ви помага и наблюдава, за да не стават инциденти.

Необходими продукти:
100 сламки
ластик
буркан
3 чаши вряща вода
3 плика с желатин – най-добре е цветен, продава се такъв в хранителните магазини
половин чаша сладкарска сметана



Приготвяне:
Първата стъпка нека я направи възрастният.

  • В купа, поставете желатините и изсипете врящата вода.
  • Бъркайте водата, докато желатина напълно се разтвори.
  • Оставете така сместа настрани да се охлади за около 20 минути.
  • Издърпайте сламките до максималната им дължина. Наредете ги една до друга.
  • Захванете ги с ластик, за да се уверите, че ще останат заедно и ги поставете в буркана.
  • Смесете желатина със сметаната.
  • Изсипете от сместа във всяка сламка, така че да се напълни догоре.
  • Поставете буркана със сламките в хладилника за около 9 часа, докато желатина се втвърди.
  • Когато е готово, извадете сламките.
  • Сложете ги в купа с топла вода за 2 минути.
  • Извадете готовите червеи от сламките, като леко ги притискате от единия край.
  • Сложете червеите в чиния и ги оставете така за 2 часа.

За по-ефектно можете да направите няколко цветни желета и да ги смесите в сламките – изсипвате малко от едното и малко от другото.
И това е всичко, да наистина за тази рецепта се чака много дълго време, но пък крайният резултат е върховен и наглед и на вкус.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град