сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Да си направим коледен календар – обратното броене до Коледа започва

Да си направим коледен календар – обратното броене до Коледа започва

Аз детето | 2014-11-30

Да си направим коледен календар – обратното броене до Коледа започва

Макар вече всички да очакваме Коледа с нетърпение и дори да сме извадили коледната украса, най-голямото предстартово броене започва, когато дойде месец декември. Тогава вече ние с пълна сила очакваме и се вълнуваме, че Коледа скоро идва или по-точно след 23 дни. Разбира се, децата най-много обичат това. Те нямат търпение Коледа да дойде и да видят какво ще намерят под елхата и как ще се забавляват. Сигурно и вие като всички деца се чудите кога точно ще дойде Коледа и покрай вълнението загубвате бройката на дните. Е, това няма да стане ако си направите този красив и полезен коледен календар.

За него ще ви трябват няколко прости неща:

  • 24 кибритени кутийки
  • ножица
  • гланцово блокче
  • голям картонен лист
  • лепило
  • цветни химикалки
  • бели листа хартия


Не се прави никак трудно:
Изрежете хартията от гланцовото блокче колкото размерите на всяка кутийка. Добре я намажете с лепило и оставете да изсъхне за няколко минути. След това върху кутиите напишете числата от 1 до 24 – това са дните, които остават до Коледа. За още по-весело коледно настроение можете и да ги украсите с различни коледни мотиви. Нарисувайте им панделки като подаръчета, снежинки, елхички и каквото още се сетите.
След това върху картона също нарисувайте нещо коледно. Може голяма и богато украсена елха или защо не направо Дядо Коледа.

Върху белите листа напишете някакви забавни дейности за всяка кутийка или всеки ден до Коледа като например: направи чаша с топъл шоколад за цялото семейство, хапнете палачинки за вечеря, време е за писмото до Дядо Коледа, направете коледни сладки, украсете елхата, напишете коледни картички за роднините и каквото още се сетите. След това ги изрежете и сгънете внимателно. Всяко листче сложете в кибритена кутийка. Така направените кибритени кутийки закрепете върху картона с капка лепило. Оставете да изсъхне за малко и това е всичко.

Сега ви остава да броите дните до Коледа с този готин календар.

Снимка: missby.wordpress.com



Коментари
3 коментара

evgeniq kendetova, 9 г.,

Публикувано на 05.12.2014

mn qkoo

Венцеслава Цанкова, 10 г.,

Публикувано на 14.11.2015

Жестокост. Много ми хареса. Ще си го направя

Ралица Евелиномана , На 9г г.,

Публикувано на 30.01.2021

Сложно е

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град