новини детски

Начало | новини детски | Да „изпързаляме зимата“ заедно – запишете се за веселата снежна надпревара с шейни на Витоша!

Да „изпързаляме зимата“ заедно – запишете се за веселата снежна надпревара с шейни на Витоша!

Аз детето | 2014-02-03

Да „изпързаляме зимата“ заедно – запишете се за веселата снежна надпревара с шейни на Витоша!

За втора поредна година най-големият детски онлайн портал Az-deteto.bg организира снежна надпревара „Изпързаляй зимата"! Състезанието ще се проведе на 8 (събота) 2014 г. от 10 часа на пистата до хижа "Алеко" на Витоша.
 
Навън може да е студено и мразовито, но пък пухкавият сняг е идеален за много весели приключения за децата и техните родители. Снежните игри, в които децата ще могат да се включат са конкурс за снежен човек, целене на мишени със снежни топки и надпревара с шейни.
 
Забавленията и наградите са гарантирани, от вас се иска само да се запишете във формата за регистрация и да изберете игрите, в които ще участвате.
 
За победителите в игрите ще има специални награди, а за родителите и всички гости на събитието сме подготвили също много изненади и забавления.

Генерален партньор на инициативата е ЧЕЗ България. Зимната надпревара ще се осъществи с любезната подкрепа на "Витоша ски" АД, които застават зад всички спортни активности за здрави и весели деца.
 
Къде?
Хижа „Алеко“, Витоша
 
Времето?
22 февруари 2014 г., събота
 
Какво да нося?
Шейна и зимна екипировка – шал, шапка, ръкавици!
 
Всяко дете може да избере в коя игра да се включи и да се регистрира точно за нея тук. Срок за записване в състезанията: 20 февруари 2014 г.
 
Условия за участие в зимното приключение на Az-deteto.bg “Изпързаляй зимата”:
 
Регистрация:
 
Регистрирай се предварително на онлайн платформата за регистрация. Във формата за регистрация посочи своята възраст, за да бъдеш разпределен в състезателна група. Възрастовите групи са три: 5-7; 8-10; 11-12. Минималната възраст за участие е 5 г.!
 
Помоли родителите си да попълнят декларацията за сигурност, която ще намерите в Общите условия.
 
Участие в състезанията:
 
В деня на състезанието ела с поне един от родителите си. Носи си собствена шейна!
 
Ще получиш своя състезателен номер и ще бъдеш разпределен в предварително заявената възрастова група.
 
Състезание с шейни: групите се спускат последователно като първо стартират най-малките (5-7г.). На пистата се спускат по две деца, времето за спускане се засича с хронометър. Победител е детето с най-добро време. Във всяка възрастова група ще бъдат излъчени 1-во, 2-ро и 3-то място.
 
Състезание за целене на мишена със снежни топки: децата се нареждат в две колони пред мишените. Всяко дете ще има 3 опита. Съдия следи за най-точните попадения. Ще бъде излъчен по един победител във всяка възрастова категория.
 
Състезание за най-оригинален снежен човек: децата работят по 3 в отбор за изработването на най-интересния и оригинален снежен човек. Специално жури определя отборите победители.
 
Награждаване: победителите от трите състезания получават наградите си на специално издигната за целта стълбичка на победата.


 
Програма на състезанието:
 
10:15 – 10:45 Разпределяне  на участниците  в състезателни  групи
10:45 – 11:00 Откриване
11:00 – 12:00 Състезанието  с шейни. Първи стартират най-малките (първа група 5-7 г.). На пистата  се спускат по две деца, като времето за спускане се засича с хронометър. Победител е детето с най-добро време. Във всяка възрастова група ще бъдат излъчени 1-во, 2-ро и 3-то място.
12:00 – 12:15 Снежна  пауза с музика.
12:15 – 13:15 Състезание  за целене на  мишена със  снежни топки и  състезание за най-оригинален  снежен човек. Двете състезания  протичат едновременно в различни  участъци.
13:15 – 13:30 Снежна  пауза с музика
13:30 – 14:00 Награждаване  на участниците и закриване  на зимното приключение.
Може и ти да си сред победителите. :)
 
Как да стигна и възможности за транспорт:
 

  • За първите 20 деца, които се регистрират за участие, Витоша ски осигуряват безплатен транспорт за тях и един придружител. Автобусът ще очаква децата на 22 февруари в 8:30 часа на стадион „Васил Левски“.
  • До хижа „Алеко“ също можете да стигнете със собствен автомобил, лифт или обществен транспорт.
  • Автомобили се допускат до 10 часа и могат да паркират на паркинга преди хижата.
  • Освен това можете да използвате Симеоновски лифт. Цената за двупосочен билет за възрастни е 10 лева, а за деца до 12 години - 6 лева.
  • Можете да използвате и обществен транспорт - излетна линия 66. Автобусът се движи в събота, неделя и в празничните дни.
  • Или линия 122.


Коментари
5 коментара

Катя , ,

Публикувано на 31.01.2014

Ейиии, това се казва телепатия! От няколко дни се бях сетила, че след като снегът най-после дойде, сигурно и много други деца като моите ще се сетят за миналогодишното изпързаляне на зимата, и ще им се иска и тая година да го направят... И сега точно влизам с идеята да ви пиша дали няма да го организирате пак... Страхотни сте! :) Регистрирахме се веднага! А как ще разберем дали сме се класирали за организирания транспорт? :) :) :)

От редакцията: Благодарим Ви за хубавите думи. Много сме щастливи да знаем, че събитието Ви е харесало и ще дойдете и тази година. :-) За организирания транспорт, няколко дни преди да дойде 22-ри ще напишем.

Цвети , 11 г.,

Публикувано на 02.02.2014

Това е невероятно! Ще бъде забавно - в това съм убедена!!! :)

Цвети , 11 г.,

Публикувано на 02.02.2014

До редакцията: Има ли някаква такса за участие в различните състезания?

От редакцията: Няма! Единственото, което трябва да направиш е да се регистрираш от тук http://az-deteto.bg/snow/, като отбележиш, в кое състезание искаш да участваш – може в едно, а може и във всички. И да помолиш, някои от родителите си да попълни декларацията за сигурност, която можеш да намериш най-отдолу в същия линк.

Али , ,

Публикувано на 10.02.2014

Страхотни сте! Отивам!! :)

:);):* , ,

Публикувано на 15.02.2014

Нещо като Сочи на Витоша! Като го прочетох ме хвана яд че живея във Варна!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град