зоокът

Начало | зоокът | Бебета носати мечета и лемури радват посетителите на зоопарка в Бургас

Бебета носати мечета и лемури радват посетителите на зоопарка в Бургас

Аз детето | 2020-05-11

Бебета носати мечета и лемури радват посетителите на зоопарка в Бургас

Зоопаркът в Бургас вече е отворен за посетители, а с края на карантината се родиха четири носати мечета. Малките носати мечета са потомци на Принцеса и Бочко. Любопитни са и много общителни и радват посетителите на зоопарка. Бебетата са в отлично здраве и са много енергични. Изключително социални, контактни, дружелюбни, едни от любимците на посетителите.

„Все още нямат имена, съвсем скоро ще обявим кастинг и посетителите ще могат да изберат имена“, посочи управителят на зоопарка Елеонора Дъбова.

Това не е първото бебе за годината. В зоопарка точно в началото на пандемията се роди и муфлончето Вируслав, което получава името си, защото е роден в началото на пандемията с Ковид-19, а в края на март в зоопарка се родиха и три котешки лемура. Застрашените примати от Мадагаскар са потомство на Мари и Лилия и са сред най-застрашените видове на планетата. Зоогледачите очакват и още малки, като сърнички, еленчета, понита и вълчета. В зоопарка в момента има над 600 животни. Повече за новите попълнения вижте от репортажа на Bulgaria ON AIR.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град