малък готвач

Начало | малък готвач | Ароматна овесена каша с малини и ягоди

Ароматна овесена каша с малини и ягоди

Аз детето | 2019-06-13

Ароматна овесена каша с малини и ягоди

Овесената каша определено може и да не звучи като най-апетитното нещо, което можете да хапнете, но това е само заради името – повярвайте ни. Стига да имате подходящата рецепта – овесената каша може да е по-вкусна от всеки хамбургер и поничка на света. При това е и доста по-полезна и по-засищаща. Тази рецепта, която сега ще ви предложим пък е и ароматна и включва два вида от любимите на всяко дете летни плодове. И най-хубавото – можете да я хапвате по всяко време. Кой пък е казал, че овесената каша е само за закуска. Няма такова правило! Така че можете да се захванете с рецептата още сега!

Ще са ви необходими:

  • 1 чаша прясно мляко
  • 2 супени лъжици овесени ядки
  • 3-4 ягоди и 3-4 малини
  • 1 чаена лъжичка захар

Вземете си също и купичка, тенджерка или чаша за микровълнова и още една купичка.

Ето и какво точно да направите:

Измийте и добре почистете от листата ягодите и малините. След това ги поръсете със захарта и ги оставете да престоят така 2-3 часа докато пуснат сок. Да, знаем, че чакането е доста, но накрая си струва. След като времето мине стоплете прясното мляко – или на котлона или в микровълнова и го сипете в купичка. В нея добавете и овесените ядки, разбъркайте и оставете за 10 минути, за да набъбнат и да станат готови. Накрая добавете и плодовете, заедно със сока, който са пуснали. Това е!

Тях можете да оставите само отгоре, за да изглежда по-красиво или също да разбъркате с овесените ядки. За по-голяма свежест можете да добавите и стръкче свежа мента и шепа измити боровинки. Това е най-вкусната овесена каша, която сте яли, нали?

С овесени ядки можете да си приготвите и други вкуснотии:
Бърза и вкусна закуска с овесени ядки за успешен старт на деня
Супер рецептата на Мики Маус: овесена каша с малко тиква и много изискан вкус
Приятни овесени блокчета
Не просто овесена каша, а любимата овесена каша на Бел
Чуднички и цветнички плодови тарталети без печене



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град