сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Ангелчета от бяла глина

Ангелчета от бяла глина

Вергиния Генова | 2009-12-24

Ангелчета от бяла глина

Имате ли самосъхнеща бяла глина? С нея се работи много лесно и най-хубавото е, че съхне сама. Трябва ви едно пакетче бяла самосъхнеща глина. Разстилате с точилка за пластилин глината и от нея оформяте фунийка – като вазичка. Това ще е тялото на ангелчето. Важното е да стои изправена. Може да направите и полегнало или поседнало ангелче. Оформяте една топчица от бялата глина, за глава. И оставяте тези неща да изсъхнат поне едно денонощие. Можете да направите повече ангелчета, както и други коледни фигурки.

При следващото ви занимание с Коледните ангелчета следва украсата. За целта си пригответе боя, за да ги боядисате, в какъвто цвят искате. Обикновено си представяме ангелчетата бели, но пък можем да си ги представим в златно, сребърно или розовичко. Можете да ги боядисате в съответния цвят или да ги оваляте в лепило и брокат – така че имате блестящи ангелчета. Внимателно с много тънка четчица нарисувайте очички и устичка – бели перца, станиолчета, бяла хартия или каквото сте решили, че ще играе ролята на крилца. Залепвате всичко това с подходящо лепило или молите някой голям да го направи вместо вас. Добавяте телчета за ръчички и крачета на ангелчето.
Можете да измислите и нещо малко и лекичко, което ангелчето да държи в ръце – да залепите сърце, коледна звезда, бебе. И ангелският подарък е готов. Вижте какви ангелчета правят какичките в книжарница „Слънчоглед.”

Ангелчета за Коледар
Ангелче
Картичка с ангелче



Коментари
1 коментар

Велина , ,

Публикувано на 28.12.2009

Хайде де чакам си календара

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град