новини детски

Начало | новини детски | Ако книжката си прочел, на друг я подари: кампания събира книги за деца в неравностойно положение

Ако книжката си прочел, на друг я подари: кампания събира книги за деца в неравностойно положение

Аз детето | 2020-03-31

Ако книжката си прочел, на друг я подари: кампания събира книги за деца в неравностойно положение

Пловдивската организация „Голям брат, голяма сестра“ започна кампания за подпомагане на деца в неравностойно положение, за да преминава по-леко тяхното свободно време, съобщават от БНР. Инициативата „С книжки и игри времето лети“ е насочена към деца от 7 до 10 години. „Стартирахме инициативата съвсем скоро и първоначално сме се насочили към социално слаби семейства от град Пловдив, също така от селата в община Марица, които са 19 на брой и са много близко до нашия град. Разбира се, ако, дай боже, тази инициатива се разрасне, имаме възможност да подарим книгите и игрите и на деца извън този регион, но това са първоначално нашите намерения“, каза в предаването „Хоризонт до обед“ Лена Карналова, основател на „Голям брат, голяма сестра“.

Събират се книги, занимателни игри и пособия. „За добро или лошо моментът за промотиране и развитие на различни доброволчески инициативи явно е назрял, явно е доста подходящ. Миналата година се радвахме изключително много на големия брой доброволци, които успя да събере Европейската столица на културата в Пловдив. Тази година поводът е друг, по-различен, може би в някаква степен по-неприятен, но въпреки всичко виждаме, че доброволчеството получава все по-голяма сила и все повече хора искат да се включват“, изтъкна Карналова.

Доброволците ще участват в разпределянето на книгите и играчките по възраст и транспортиране до семействата. Начините по които можете да дарите книжки и пособия, които вече не са ви интересни, но пък са запазени и друго дете би им се зарадвало, са два: можете да пишете на имейла на организацията office@bbbsbg.org или пък на тяхната страница във Фейсбук.

„Ако са извън Пловдив е добре да изпратят нещата по пощата, разбира се. Най-лесно е да се свържат по имейл с нас“, допълни Лена Карналова.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град