новини детски

Начало | новини детски | Bulgaria ON AIR започва да излъчва видеоуроци за учениците от 1 до 7 клас

Bulgaria ON AIR започва да излъчва видеоуроци за учениците от 1 до 7 клас

Аз детето | 2020-03-28

Bulgaria ON AIR започва да излъчва видеоуроци за учениците от 1 до 7 клас

Образованието винаги е било приоритет и мисия в социалната политика на Bulgaria ON AIR, а сега – в момент на безпрецедентна криза, националната телевизия прави поредната стъпка в тази посока. Водена от мисията си да помага за развитието на устойчива общност, подкрепяйки образователни проекти, от 30 март Bulgaria ON AIR започва да излъчва видео уроци за учениците от 1-ви до 7-ми клас – „Учи с учител“ на „Просвета“.

Всеки делничен ден от 13:15 часа, в рамките на 1 час, ефирът на Bulgaria ON AIR ще се превръща в своеобразна класна стая, където учениците ще могат да продължат с учебните си часове в различните дисциплини. В понеделник и вторник ще бъдат излъчвани занятията за седмокласниците, на които предстоят кандидат-гимназиални изпити и външно оценяване, а в сряда – телевизионните уроци за учениците от 4-ти клас, на които също предстоят важни изпити в края на учебната година. Четвъртъците ще бъдат посветени на 1-ви, 2-ри и 3-ти клас, а уроците за 5-и и 6-и клас ще бъдат заложени в петъчната програма на телевизията. Излъчванията им ще се редуват, а дисциплините, които покриват образователните клипове, са български език, математика, човекът и обществото, човекът и природата, история и цивилизации, география и икономика, литература.

Освен в ефира, за улеснение на децата, родителите им и учителите, уроците ще бъдат качени и онлайн на сайта на телевизията Bgonair.bg.

Стартът на видео уроците в тв ефира е в унисон с призива на Bulgaria ON AIR да бъдем #ОтговорниВкъщи и е поредната стъпка в надграждането образователната мисия както на телевизията, така и на цялата Investor Media Group. Като част от образователната си кауза, всяка година Bulgaria ON AIR организира конференцията „Образование и бизнес“, а преди по-малко от три години медийната група направи най-голямата инвестиция в българското образование, придобивайки един от водещите бизнес университети в страната ВУЗФ. Специално място за образованието телевизията дава и чрез друг сегмент от програмата си – с предаването „Фокус: Образование“, където се поставя акцент върху успешните образователни практики в страната и света. В рамките на инициативата „Забавното четене“ на медийната група пък се провеждат различни инициативи за насърчаване на четенето и творчеството при децата.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град