игри за навън

Начало | игри за навън | 31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – състезание с малки лодки

31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – състезание с малки лодки

Аз детето | 2019-08-12

31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – състезание с малки лодки

Трудно е, нали? Когато се върнеш от морската си почивка, особено в началото е доста трудно да свикнеш, че не те очаква плаж след малко, не чуваш вълните и чайките (е освен ако не си от някой голям град, тогава може и пак да си ги чуваш) и все пак не е същото. Прибрал си се у дома преди малко, а вече искаш отново да пътуваш до морето, но това ще е труднопостижимо. Е, няма страшно! Просто останете с хубавите спомени до следващата година и си играйте у дома, там може да е също толкова интересно. И ако обикновените игри не ви се струват достатъчно интересни ето ви една прекрасна идея за морско забавление с приятели.

Ще трябват и малко материали, но пък забавлението си е гарантирано! Вземете си домакинско алуминиево фолио, капачки от бутилки, лист хартия, клечки за зъби и пластилин. Това е! Сега остава забавлението. О, между другото ако все още не сте разбрали какво става тук – ще си направите лична река, гребен канал и както искайте го наричайте. Може да е някоя мистична река, която ще ви отведе в магически свят! Тук въображението ще ви води! Преди това обаче трябва да си разгърнете фолио, ама много фолио. Направо се надяваме, че майка ви няма да има против да ѝ вземете цялата ролка. След като сте уредили този въпрос го разгънете някъде навън и го сгънете в двата края. Даже преди това, за да се закрепи по-лесно можете и да го намачкате. Трябва да се получи като корито на река. Докато чакате някой възрастен или приятел да го напълни с вода с чаша или шише, вие направете лодчиците.

Откъснете знаменце от лист хартия. Ако се вдъхновите можете и да го оцветите, но и бяло пак си става. Направете малка дупка с клечката за зъби и го нанижете в единия ѝ край. Лепнете топче пластилин по средата на капачката и там залепете знамето. Това е всичко! Сега можете да отивате с вашите лодки до непознати светове, да се състезавате и какво ли още не!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град