Тайната градина

Начало  ›  Тайната градина

Тайната градина Тайната градина
Франсис Бърнет
Тази книга не е от задължителните списъци


Сирачето Мери Ленъкс и нейният болнав братовчед Колин живеят в големия мрачен замък на имението Мисълтуейт. Двете деца имат всичко, но са капризни, самотни и нещастни. С помощта на едно селско момче, здраво и весело като самата природа, те откриват Тайната градина и скритите в нея чудеса.

330 деца са прочели тази книга.
Те оцениха книгата с

2 2 2 2 2

Коментари

13 коментара

Марина Станчева, 11 г.,

Публикувано на 01.08.2012

Книгата „ Тайната градина” е много загадачна. Доста ми беше интересно да чета как малкото горделиво момиченце започва да променя характера си и се превръща в един много добър и състрадателен човек. Имаше и един герой на име Колин. Той беше болен и също като Мери много горделив и се отнасясеше към всички високомерно. Лекарите му казваха, че не може да се излекува и той се чустваше ужасно. Баща му не искаше да го вижда, защото много прилича на майка си, която е починала. Благодарение обаче на Мери и и още едно момче на име Дикън, той успява да се излекува напълно и да промени своето държание. Дикън е любимият ми герой. Той помага на всеки, помогна и на Мери да се промени. Любимец е дори и на животните. Той знае скривалищата им, говори езика им и ги спява от лошите момчета. Мери, често казва, че Дикън е ангел!!!

Радина Аврамова, 11 г.,

Публикувано на 06.08.2012

Ами не съм чела тази книга,но ми изглежда интересна и скоро смятам да я прочета.

Камелия Иванова, 11 г.,

Публикувано на 07.08.2012

Тази книга е много интересна,защото в нея се разказва за Мери,която е сираче и от горделиво високомерно и капризно момиченце с блед цвят на кожата заради това,че почти не излиза навън се превръща в здраво разумно момиче с червени бузи,което започва да обича природата благодарение на селското момче Дикън (който всъщност е малкия брат на прислужницата Марта,която се грижи за Мери) . Дикън много обича природата и животните и говори езика им. Той пречи на лошите момчета да им вредят и знае техните скривалища(на животните) . Един ден Марта извежда Мери в градината на имението Мисълтуейт . Там тя се запознава с градинарят и неговото "приятелче" (което всъщност е птиченце) . От градинарят Мери разбира,че има една градина,която е заключена от много години.Докато минава около градините тя се среща с Дикън. Двамата стават добри приятели и с помощта на птиченцето двамата успяват да влязат в тайната градина и да съживят,но за тяхно голямо учудване розите в градината са живи................! Междувременно Мери разбира,че в имението живее и нейният братовчед Колин , който е болен и никога не е излизал навън и не е дишал чист въздух. Неговият баща не иска да го вижда защото много прилича на майка си(която е починала в Тайната градина и за тава тя е заключена). Колин иска да оздравее,но лекарите му казват,че не може . Мери и Дикън решават да изведат Колин навън . Така те тримата ходят всеки ден в Тайната градина и с течение на времето те научават Колин да ходи. Един ден,когато Бащата на Колин се прибира в имението Мисълтуейт децата му показват новото умение на Колин и той(бащата),започва да обича Колин. Заслужава си да прочетеш тази книга.

Радина Аврамова, 11 г.,

Публикувано на 07.08.2012

Извинете ме,но когато се опитам да отговоря на въпроса по тази книга ми пише ,че всички отговори са грешни.

От редакцията: Проблемът е оправен, благодарни сме ти, че ни съобщи за него.

Васил Полихронов, 12 г.,

Публикувано на 05.06.2013

Тази книга ми хареса много, защото показва как с желание и воля може да се постигне всичко на този свят. Беше ми интересно да проследя как малката Мери се променя, как благодарение на приятелството си с Дикън и неговото семейство помагат на младия благородник Колин да повярва в себе си и да проходи. Това е книга, която наистина трябва да се прочете от всички.

Симона Стоянова, 10 г.,

Публикувано на 25.07.2013

Не съм чела тази книга,но по коментарите разбирам,че ще е интересна!!!!!!!

Емануела Николова, 10 г.,

Публикувано на 11.10.2013

Според мен трябва, който не я е чел да я прочете! Като малка ми я четяха, но сега сама я чета.

katyastoyanova@mail.bg stoyanova, 8 г.,

Публикувано на 04.07.2014

knigata e hubava

Симона , ,

Публикувано на 06.01.2015

Книгата е превъзходна. Добре че е баба ми да я прочета.

красияна камбурова, 12 г.,

Публикувано на 22.01.2016

страхотна книга при всяка една глава от книгата бях на тръни уникално интересна книга исключително съм благодарна на жената която ми я препоръча

Даниел Русев, 9 год г.,

Публикувано на 07.06.2016

Тази книга е просто страхотна! Препоръчвам я на всички деца! Изпълнена е със щастливи и тъжни моменти.

Даниел Русев, 9 год г.,

Публикувано на 07.06.2016

Марина Станчева, вашето описание на книгата много ми хареса.Аз много обичам тази книга.

kati 10, svoge г.,

Публикувано на 27.06.2016

kak da se log in

От редакцията: Здравей, първо трябва да се регистрираш от тук, ако все още не си го направила: http://az-deteto.bg/knigi/register.html След което на имейла ти сме изпратили парола, с която можеш да влезеш от мястото където пише "Моят читателски дневник". Ако имаш някакви затруднения - пиши ни.

Коментирай