Ръката на съдбата Кн.1 от Господарката на седемте камъка

Начало  ›  Ръката на съдбата Кн.1 от Господарката на седемте камъка

Ръката на съдбата Кн.1 от Господарката на седемте камъка Ръката на съдбата Кн.1 от Господарката на седемте камъка
Ванина Божилова, Евгения Танева
Тази книга не е от задължителните списъци


Според древна легенда светът е творение на двама братя - Мороз и Луминус, в прослава на сестра им.
Омраза завладявала душите им и сковавала в лед сърцата им. Единствено по-малката им сестра Джорджиана била способна да укроти гнева им. Тя обаче не могла да понесе противоборството на братята и се отпуснала в прегръдките на смъртта. Тогава настъпил Мрак.

Седем дни и нощи преминали в безмилостна битка, докато накрая любовта победила омразата. Мороз и Луминус разделили скъпоценната гривна на Джорджиана на седем камъка. Всеки от тях имал силата да удържи злото, а всички заедно – да го унищожат завинаги. Скрили ги далеч от човешкия поглед. Свитъка със Забраненото заклинание - ключът на Злото към света - положили в гробницата на сестра си.

На пръв поглед седемнадесетгодишната Алекс е едно съвсем обикновено момиче, което няма търпение да настъпи краят на учебния ден. Животът й се преобръща безвъзвратно, когато научава за съществуването на тайната организация Ордена на Светлината. Членовете й вярват, че именно Алекс е преродената Джорджиана, призвана да спаси света. Единствено тя може да открие и обедини седемте камъка, за да се възцарят завинаги добрината и равенството сред хората.
Алекс е изправена пред сложна дилема: дали да забрави всичко научено и да продължи живота си постарому? Или да приеме необикновената си дарба като благословия? Ще успее ли момичето въпреки силите на Злото да спаси света? Или ще спомогне за унищожаването му?

30 деца са прочели тази книга.
Те оцениха книгата с

2 2 2 2 2

Коментари

1 коментар

Elena , ,

Публикувано на 21.05.2016

Здравейте, книгите могат ли да се свалят или четат от тук?

От редакцията: Не.

Коментирай