Островът на чайките

Начало  ›  Островът на чайките

Островът на чайките Островът на чайките
Астрид Линдгрен
Тази книга не е от задължителните списъци


Татко Мелкер и четирите му деца решават да прекарат лятната си ваканция на малък остров. Никой не очаква, че тук ще намерят втория си дом. Заедно с децата от острова те преживяват приключения, за каквито в града не са и мечтали. Тайнствени места, буря в небето, игри с непознати животни – лятото минава като сън, но всички знаят, че ще се върнат отново.

177 деца са прочели тази книга.
Те оцениха книгата с

2 2 2 2 2

Коментари

2 коментара

Асена Христова, 10 г.,

Публикувано на 13.09.2013

Здравейте, аз съм Асена Христова. Реших да напиша коментар и за тази забавна и весела книга. Когато семейство Мелкерсон заминава за лятото за един малък красив остров, всички се забавляват до полуда. Преживяват опасно приключение в морето, когато се изгубват с лодката си. Строят тайна колиба на далечно и тайно място. Идват за Коледа и празниците, защото лятната ваканция вече бе отлетяла. Но за следващото лято къщата трябваше да бъде забравена, защото татко Мелкер е платил само дотогава и новите собственици с радост са готови да я купят. Но всички това ще бъде спасено от Пеле и Тьорвен, едни от най-малките деца на острова. Препоръчвам ви да я прочетете, защото ще се забавлявате и вълнувате до последната и страница!

Емануела Николова, 10 г.,

Публикувано на 11.10.2013

Здравейте! Наистина книгата е много хубава! Обаче, главата " Радост и мъка вървят ръка за ръка" е тъжна! Който лесно се натъжава ( като мен) може да я пропусне. Понеже и аз имам зайче сънувах кошмари.

Коментирай