Малката Божана в нощта на чудесата

Начало  ›  Малката Божана в нощта на чудесата

Малката Божана в нощта на чудесата Малката Божана в нощта на чудесата
Божана Апостолова
Тази книга не е от задължителните списъци


"Много увлекателна и размечтаваща приказка. Хем има приключения (и кодош), хем има поука. Хем е на пъстрия език на днешните деца, хем им дава възможност да се запознаят и с много думи, които по друг начин – освен през литературата – няма как да научат."
Марин Бодаков

"Малката Божана напуска тайно леглото си през нощта и полита над света на възрастните, за да достигне чрез крилете на въображението до свои тайни светове. Приказка, написана на един омагьосващ език, разсмиваща с щурите разговори на героите си, като авторката нито за миг не забравя да бъде внимателна към възприятията на по-малките си читатели. Какво пък, притрябвали са ни скучните заръки на порасналите, детството е по-мъдро."
Мария Калинова

"Приказката е великолепна! Отваря и врата към фантастични светове, и апетит за четене, което ми се струва най-важно. Езикът, през който мисли и говори малката Божана, е напълно неподправен, заразителен, сякаш чуваш гласът ̀̀и да звънти и да се рее в пространството... Тук иронията и сериозното са така неразчленимо и завладяващо свързани, че правят приказката философска и вълнуваща не само децата!"
Камелия Спасова

"Приказката е прекрасна, дано да се намери адекватен художник... А Божана Апостолова е вълшебница, която живее в замък, скрит сред пловдивските тепета, заедно с костенурка и две котки!"
Миглена Николчина

110 деца са прочели тази книга.
Те оцениха книгата с

2 2 2 2 2

Коментирай