Хари Потър и Огненият бокал

Начало  ›  Хари Потър и Огненият бокал

Хари Потър и Огненият бокал  Хари Потър и Огненият бокал
Джоан Роулинг
Тази книга не е от задължителните списъци


За Хари четвъртата учебна година в "Хогуортс" започва. Предстои му още едно голямо събитие, което ще го накара да забрави ужасното лято: световното първенство по "Куидич". И още едно състезание ще занимава учениците през учебната година: Тримагическият турнир, в който Хари играе такава роля, каквато дори в мечтите си не си е представял. Разбира се, зад това се крие Злото, което отново иска да излезе наяве: лорд Волдемор. Ще стане тясно за Хари, много тясно. И все пак Хари винаги може да разчита на подкрепата на своите приятели и в най-безнадеждните ситуации.

540 деца са прочели тази книга.
Те оцениха книгата с

2 2 2 2 2

Коментари

4 коментара

Галина Станева, 12 г.,

Публикувано на 25.07.2012

В тази книга се разказва главно за Тримагическия Турнир - голямо състезание между три училища, непровеждано от години. След много премеждия, след като някой е пуснал името на Хари в бокала, след като замалко да изгуби приятелите си заради Рита Скийтър, след като се запознава с нови хора от други училища, Хари и Седрик стигат по едно и същ време до купата и я вземат заедно и двамата. След това се оказва, че всичко това е примамка от Волдемор. Самата аз бях много разочарована, когато прочетох, че Лудоокия Муди не е бил той, а е бил само смъртожаден, помагал на Дъмбълдор. Тогава, когато се разкри ми бе най-любимият момент. :) Много хубава книга!

Галина Станева, 12 г.,

Публикувано на 25.07.2012

*смъртожаден помагал на Волдемор

Пролетина Йорданова, 11 г.,

Публикувано на 09.02.2014

на мен ми стана много мъчно когато Опаш уби Седрик.

николина 12, софия г.,

Публикувано на 13.05.2017

Книгата беше много интересна. Преди месец почнах да чета хари потър и в момента съм на петата книга. Обожавам тези истории

Коментирай