Братята с лъвски сърца

Начало  ›  Братята с лъвски сърца

Братята с лъвски сърца Братята с лъвски сърца
Астрид Линдгрен
Тази книга не е от задължителните списъци


Двамата братя Йонатан и Карл Лъвските сърца се пренасят в отвъден свят, наречен Нангияла. Но и там, както на земята, доброто и злото са в тежка битка. Тиранинът Тенгил заедно със своите войници и чудовището Катла са заробили жителите на мирната Шипкова долина. Смелият и силен Йонатан става предводител на бунтовниците, а малкият Карл трябва да победи страховете си и да последва своя любим брат.

443 деца са прочели тази книга.
Те оцениха книгата с

2 2 2 2 2

Коментари

6 коментара

Галина Станева, 12 г.,

Публикувано на 26.07.2012

Обичам тази книга!!! Много смислена, различна от останалите, точно мой тип!!! Любимите ми моменти от книгата са много. Един от тях е, когато големият брат разказваше на малкия какво е в Нангияла. Много обичах да "слушам" (чета) как го разказва и да си представям всичко това в главата си. :)

Диляна Стоянова, ,

Публикувано на 13.03.2013

Много интересна книга! Постъпката на Йонатан много ме очарова(когато рискува живота си, за да си малкото си братче)! Тези книга бе пълна с приключения, на места много страхувах за живота на героите(когато в дома на Матиас нахлуха Тенгилови войници). Много се изненадах, когато разбрах че...(няма да кажа кой е, защото някой може скоро да я чете и случайно да прочете този коментар) е предателят! Оттначалото си мислех, че е Хуболт. Тази книга ме изпълни, прочетах я само за 1-2. Няколко неща не се разкриха: Откъде Йонатан знаеше за Нангияла, преди да умре? Как може мъртъв човек да умре повторно? И дали като Тенгиловите войници и Тенгил ще отидат в Нангилима?

Мила Йовева, 9 г.,

Публикувано на 29.05.2013

Тъжна книга:( Но е наистина велика!!!!!!!

Виктор Георгиев, 11 г.,

Публикувано на 29.08.2015

Харесва ми

Александра Велкова, 10 г.,

Публикувано на 11.07.2017

Много интересна книга . Любимата ми книга е. Йонатан е наистина много смел и красив.

Васко Василев, ,

Публикувано на 25.11.2018

Много яка книга!Много ми хареса!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментирай