Бийзъс и Рамона

Начало  ›  Бийзъс и Рамона

Бийзъс и Рамона Бийзъс и Рамона
Бевърли Клиъри
Тази книга не е от задължителните списъци


Най-големият проблем на Беатрис Куимби бе сестра й Рамона.
Беатрис, или Бийзъс – както всички й викаха, понеже Рамона я нарече така, когато проговори, имаше достатъчно приятелки с по-малки сестри, ала никоя от тях не бе такова чудовище като Рамона.
За деветгодишната Бийзъс четиригодишната й сестричка бе истинска напаст. Така я дразнеше, че направо я изкарваше от нерви. Например когато Рамона пиеше лимонада, задължително първо духваше силно в сламката, уж за да види какво ще стане. Ако пък рисуваше на двора, накрая някак винаги сграбчваше съседската котка за гушата. Ето такива дразнещи неща правеше Рамона. И, разбира се, начинът, по който се държа заради любимата си книга...

324 деца са прочели тази книга.
Те оцениха книгата с

2 2 2 2 2

Коментари

6 коментара

Лъчезар Луканов, 11 г.,

Публикувано на 09.07.2013

Книгата е много хубава.Трябва да я прочетеш и ти.

Жана Михова, 11 г.,

Публикувано на 25.07.2014

Книгата е много интересна и много забавна. Ако имате и вие по-малка сестра или братовчедка ще ви хареса много. Трябва и вие да я прочетете. В нея се разказва за едно момиче, което е на 9 г.и се казва Беатрис, обаче и казват Бийзъс и сестра и Рамона, която е на 4 г. Рамона прави постоянно бели, а Бийзъс много и се дразни. Много хубава книга.

Вяра Симеонова, 9 г.,

Публикувано на 04.09.2014

Книгата е много интересна и забавна. Аз също съм на 9 години и имам по-малка сестричка която е на 4г. и ми е много забавно когато чета какви бели може да направи сестричката ми. Прочетете книгата много е забавна.

Александра Емилова, 10 г.,

Публикувано на 22.04.2016

Страхотна е!

babapufi , софия г.,

Публикувано на 27.06.2016

внучката Магда обича тази книга

Или Димтрова, 11 г.,

Публикувано на 02.12.2016

Интересна!

Коментирай