Без дом

Начало  ›  Без дом

Без дом Без дом
Хектор Мало
Тази книга не е от задължителните списъци


"Без дoм" е разказ за живoта на малкия Реми, кoйтo не знае кoи са рoдителите му и е принуден сам да изкарва преxраната си. Мoмчетo oбикаля пътищата на Франция заеднo със стария артист Bиталис и негoвата "театрална" трупа oт три кученца и една маймунка. Cлед мнoгo труднoсти и премеждия мoмчетo oткрива свoя истински дoм.

486 деца са прочели тази книга.
Те оцениха книгата с

2 2 2 2 2

Коментари

5 коментара

Катерина , ,

Публикувано на 17.07.2012

Това е една от моите любими книги, както и най-тъжната и трогателната от тях. Прочетох я миналата година. Първоначално ми изглеждаше, че няма да я прочета - тя беше от цели 503 страници, но после ми стана толкова интересно - исках да разбера какво ще стане с Реми, дали той ще намери истинския си дом, ще се влюби ли, ще намери ли истински приятел. Плаках много над тази книга, заслужава да се прочете, защото показва, че макар повечето от нас да имат всичко, което някога са искали, има и хора, които си нямат дом, не знаят къде са родителите им, и въпреки това са щастливи. :) Виталис избавя Реми от "затвора" на баща му и го взима в своята театрална група. Колкото и мъчно да е за Реми, той се научава да бъде с нещо полезен както за себе си, така и за другите. :) Препоръчвам тази книга на всяко дете, защото тя е чудесно написана, изключително тъжна и би била полезна в живота на всеки един човек. :)

Марина Станчева, 11 г.,

Публикувано на 12.08.2012

„ Без дом” е книга, която изключително много ме впечатли. Историята е предимно тъжна, но има и някои весели моменти. Запознаваме се с главния герой Реми, който е мил и много добър. Той преминава през трудни моменти, които го правят по-силен. Мен ме впечатли това, че в историята на книгата е показано как и най- невъзможните неща може да се сбъднат. Пример за това е животът на Реми, едно момче, изгубва истинските си родители, но успява да ги намери. Също така виждаме как едно много богато, но в същото време много болно дете се излекува единствено и само заради неговата грижовна и любяща майка! Малкатата приятелка на Реми, а по късно и негова съпруга е глухоняма, тя също се излекува и започва да говори и слуша много добре. Приятелят му Матиа, с когото са изнасяли представления по улиците става много известен цигулар! Имаше една идинствена загадка в книгата, която и до последно не можах да разбера и това беше неаполинската песен на Реми, която той пееше на съпругата си, а и на всичката публика по улиците на държавите, които той беше обиколил с Матиа , а преди това и с Виталис! Вярното куче Капи беше до Реми във всякакви моменти, то също му помогна и то много. Препоръчвам това четиво на всеки!!!

Диляна Стоянова, 12 г.,

Публикувано на 24.01.2013

Мога да кажа, че това е любимата ми книга. Прочетах я много бързо. Веднага ме завладя. Много обрати, които се случваха с малкия Реми още повече засилваха любопитството, напрежението и вълнението в мен! Той не се предава, прави "Невъзможното", за да намери изгубеното си семейство. На много места е трябвало да прави избор (дали да се върне при Виталис ила да остане при г-жа Милиган...). Верността на неговия прител Матиа също ме очарова. Когато имаше шанс да стане известен музикант той отказа, само за да бъде с най-добрия си приятел. Тази книга е писана с такава любов, такава нежност и честота! Никога преди не съм изживявала друга книга по този начин! :))) Препоръчвам я на всеки!

Боян Костадинов Костадинов, 11 г.,

Публикувано на 28.11.2014

Това е най-интересната ми книга.В началото си мислех, че е невъзможно Реми да намери семейството си, но от тази книга разбрах, че може. тя ми е любима, защото има много драма, въп- реки, че на няколко момента ми идеше да заплача.Но най-важното е, че въп- реки трудностите Реми успява да на- мери семейството си.

ива игнатова, 9 г.,

Публикувано на 01.10.2016

тази книга е направо страхотна

Коментирай