„Забавното лятно четене“ беше открито и в Самоков

Начало  ›  „Забавното лятно четене“ беше открито и в Самоков

„Забавното лятно четене“ беше открито и в Самоков

11.06.2014

„Забавното лятно четене“  продължава да се разпространява из цяла България. Много сме щастливи да ви съобщим, че на 6-ти юни "Забавното лятно четене" беше официално открито и в Самоков. Сборна група ученици от 5-и, 6-и и 7-и клас на СОУ „Отец Паисий” гостува в детския отдел на Общинската библиотека „Паисий Хилендарски”, с което се и откри кампанията в Самоков.
На учениците бе разяснена целта на начинанието. Те бяха информирани и за възможностите да се включат в него. Всички ученици от 1-и до 7-и клас могат да участват в кампанията, като се регистрират в сайта на „Забавно лятно четене”. Ако нямат собствени компютри, могат да ползват техниката в библиотеката. В онлайн читателския дневник ще се записва прочетената книга и ще се отговаря на въпрос по нея.

Кампанията ще продължи до 14 септември. Няколко дни след това от сайта ще се даде справка за участието на самоковските деца. Двама от най-много четящите ученици от общината ще получат награди – таблет.

По повод националната кампания в библиотеката вече са се състояли срещи и с ученици от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” и ОУ „Христо Максимов”. Предстои среща и с ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Снимка и източник на информация: vestnikpriatel.com