Хари Потър и философският камък

Начало  ›  Хари Потър и философският камък

Хари Потър и философският камък Хари Потър и философският камък
Джоан Роулинг
Тази книга не е от задължителните списъци


В тиха вечер на малка тъмна уличка пред къщата на номер четири каца огромен летящ мотоциклет. Още по-огромен мъж оставя пред вратата завито в одеяло детенце с мълниевиден белег на челото. Десет години по-късно порасналият Хари Потър е поканен да учи в най-доброто училище за магия и вълшебство - "Хогуортс". След спиращи дъха премеждия той успява - за втори път! - да надвие Волдемор, най-могъщия Черен магьосник. Така започва първата от най-четените детски книги в света, които ще бъдат седем на брой - колкото са учебните години в "Хогуортс". Хари Потър е слабичко момче с възлести колена, черна коса и яснозелени очи. Носи кръгли очила, слепени с много тиксо заради безбройните пъти, когато Дъдли, неговият братовчед, го е боксирал по носа. Той живее при леля си и вуйчо си и техния разглезен син Дъдли. И тримата ненавиждат момчето, около което постоянно се случват странни неща. А може би те просто крият истината за това, кои в действителност е Хари Потър. Но когато Хари открива истината за себе си, пред него се разтварят вратите към един нов свят.

465 деца са прочели тази книга.
Те оцениха книгата с

2 2 2 2 2

Коментари

11 коментара

Боряна Нинова, 11 г.,

Публикувано на 09.07.2012

Здравейте, честно да ви кажа коментирам тази книга с огромно удоволствие, защото я обожавам... Тази книга е част от любимите ми поредици... Това, което ми харесва в тази книга е това, че всичко в нея е вълшебно и сякаш те омагьосва, докато я четох всичко друго нямаше значение...

Галина Станева, 12 г.,

Публикувано на 25.07.2012

Да, и аз съм на мнението на Боряна, но в описанието на книгата пише, че "и тримата ненавиждат момчето", но в последната книга се разбира, че те не го мразят толкова. Даже Дъдли му признава, че винаги го е обичал и му е благодарен за всичко направено. :)

Naruto Shipuden, ,

Публикувано на 04.09.2012

Книгата бе СТРАХОТНА!

Диди Димитрова, 13 г.,

Публикувано на 05.03.2013

Лично аз обожавам тази поредица!Успях да прочета тези уникални книги за около 3 месец и останах с впечатлението че г-жа Роулинг е уникална писателка!Тя съумява да ``вдъхне`` живот на своите георои-така казано-пише много изразително и влива чувства във всичко това. Но за съжаление понякога тези чувства не са особено положителни.Но както и да е, най-важното е че щом четеш книгата ти се ``потапяш`` в магическият свят на Хогуартс(и не само) и забравяш за почти всички проблеми! ;)

Петя Иванова, 10 г.,

Публикувано на 31.05.2013

Тази книга е страхотна! Наистина, когато чета някоя от тези книги забравям за всичко друго около мен. Харесва ми, защото се разказва за приключенията, забавленията, вълшебствата и приятелството.

Катерина Георгиева, 10 г.,

Публикувано на 29.06.2013

Аз сега чета втората книга. Когато четох първата направо не можех да се отделя от нея. Препоръчвам на всички да продължат да четат и другите книги.

Лъчезар Луканов, 11 г.,

Публикувано на 09.07.2013

Нито една от книгите за Хари Потър, не ми хареса.

Пролетина Йорданова, 11 г.,

Публикувано на 03.02.2014

Лъчезар не разбирам защо не ти харесват.Та това са най-страхотните книги на света!!!!!!!!!!Аз съм се влюбила в тях!

Пролетина Йорданова, 11 г.,

Публикувано на 09.02.2014

Но Дъдли беше много смешен когато падна при змията.Приличаше на мокра кокошка.Рон Уизли е прекрасно момче.Когато играха действителния магически шах той искаше да си жертва живота.

Ралица , 11 г.,

Публикувано на 31.07.2015

Вече съм на 5та книга започнах от февруари посредата и вече е края на август уникални са!Когато ги чета имам чувството че съм там и наблюдавам всичко случващо се около мен!Всичко е една огромна мистерия до последно не се знае кой е лошият.Нямам думи!!!!

Огнян Димов, 13 г.,

Публикувано на 27.12.2016

Както казва Боряна Нинова, нищо друго нямаше значение за мен. Аз се зарибих наскоро от една моя приятелка, но в действителност знам повече от нея. Прочетох първата книга, а сега съм на втората, но първата ме вкара в света на магьосниците, затова ми е най-любима!!!

Коментирай