зоокът

Начало | зоокът | Зоопаркът във Варна се сдоби с нови попълнения

Зоопаркът във Варна се сдоби с нови попълнения

Аз детето | 2013-07-23

Зоопаркът във Варна се сдоби с нови попълнения

Варненският зоопарк се сдоби с още двама членове. Това са новородени маймунче и лопатарче, които вече от няколко дни радват посетителите на зоопарка.
Малкото маймунче е от вида Зелена морска котка. Майка му се казва Алекс, а баща му – Кънчо и поне още 40 дни то ще бъде неотлъчно с майка си, която постоянно бди над него.

В загражденията на елените също имат радостна новина. През миналата седмица при тях се е родило лопатарче. То също е заобиколено от много грижи. Около него непрестанно бдят две кошути.

Във Варненската зоологическа градина са силно ентусиазирани от новите бебета, които носят голяма радост за посетителите. Постоянно някой се опитва да направи снимка на мъничетата, всички им се радват.  Домакините предупреждават единствено да не се използва светкавица, за да не се стресират животните.

В спасителния център на зоопарка тези дни е транспортирана и една конфискувана маймуна – казва се Ричард и също е от породата Зелена морска котка. Иззета е от курорта Слънчев бряг, където е използвана неправомерно за развлечение на туристите.  В момента екип от специалисти се грижи за Ричард. Той обаче едва ли ще може да остане за дълго в колекцията на зоопарка в морската столица, защото маймунското семейство вече си има доминантен мъжкар.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град