новини детски

Начало | новини детски | Журналист от БНР и ученик от МГ са сред наградените в националния конкурс „Словото на младите“

Журналист от БНР и ученик от МГ са сред наградените в националния конкурс „Словото на младите“

Аз детето | 2015-03-24

Журналист от БНР и ученик от МГ са сред наградените в националния конкурс „Словото на младите“

380 деца и  младежи от 57 градове и села взеха участие в „Словото на младите“, националният конкурс за таланти в различни изкуства. Организатори са фондациите „Огънят на Орфей” и „Стоил Куцев-Даскала”, а домакин на съревнованието бе Езикова гимназия „Пловдив”. Конкурсът е част от проекта „Словото на младите”, финансиран чрез безвъзмездна помощ от Програма за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на ЕИП (Норвегия, Исландия, Лихтенщайн) 2009-2014.
Творческата надпревара бе в 4 категории, в 3 възрастови групи - до 11 г.,  до 16 г. и до 25 г. включително. Журито оцени 133 участници в категория „Литературно творчество“, 125 в „Музикални и сценични изкуства“, 89 в „Изобразително изкуство“ и 33 във „Фотография“. Участниците получиха и специални призове за „Легенда за ромите”.

Журналист от националното радио и ученици от Полски Тръмбеш, Съединение, Костинброд, Кърджали, Велико Търново, Карлово, Пазарджик, Пловдив, София, и с. Самуил са сред печелившите, съобщи за медиите ръководителят на проекта Евгения Тагарева.
Награждаването ще се състои на 31 март /вторник/ от 18:00 часа в Студио 1 на Радио Пловдив. 120 дипломи и грамоти на индивидуални участници и клубове ще бъдат връчени от Фондация „Огънят на Орфей” и Фондация „Стоил Куцев-Даскала”. Наградите са предметни, участие в тридневен семинар и петдневен летен творчески лагер, публикация на най-добрите текстове в книги, превод и публикация на най-добрите творби на английски език, издаване творби и изпълнения на отличените в други изкуства на DVD.

Националният конкурс „Словото на младите“ продължава със съпътстващи изяви: изложба на отличени рисунки и фотографии във фоайето на Радио Пловдив, литературно-музикален концерт и тридневен творчески семинар „Словото на младите” (29, 30, 31 март – град Пловдив).



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град