новини детски

Начало | новини детски | „Живите динозаври“ пристигат във Варна

„Живите динозаври“ пристигат във Варна

Аз детето | 2017-07-10

„Живите динозаври“ пристигат във Варна

Една от най-известните и атрактивни изложби в света „Живите динозаври“ ще гостува в морската градина на Варна от 10-и юли до 3-ти септември и ще предложи на жителите и гостите на морската столица едно незабравимо пътешествие в праисторическото време. Изложбата „Living Dinosaurs“ (“Живите динозаври“) ще предложи неповторима среща с най-големите животни, обитавали някога планетата. Изложбата ще представи 24 вида движещи се динозаври и скелети на динозаври в реални размери, включително и най-популярния сред децата Т-Рекс.

Всеки един от тях е пресъздаден с характерните за дадения вид цвят, текстура, движения и звук. Огромните движещи се фигури на динозаври са изградени с удивително внимание и към най-малкия научен детайл, което прави фигурите толкова реалистични, че са необходими само няколко минути на посетителите, за да се пренесат милиони години назад. Освен интерактивните фигури, изложбата запознава и с любопитни факти за произхода и живота на динозаврите, техните навици, как са ловували и как са отглеждали малките си.

Това е първата по рода си изложба в световен мащаб. От началото на нейното представяне е посетена от повече от 10 млн. души в Южна Америка, Холандия, Италия, Унгария, Румъния, Кипър, Гърция, Сингапур, Тайланд, Дубай и още много други страни в цял свят. Събитието е част от програмата „Варна – Европейска младежка столица“ 2017 и се реализира с подкрепата на Община Варна.

Билетите са на цени от 10 лв. за деца и 12 лв. за възрастни и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim, партньорските каси и на място в морската градина в гр. Варна. Изложбата ще бъде достъпна за посетители всеки ден от 10 ч. до 22 ч. и е разположена непосредствено зад пантеона в морската градина.

Снимки: Living Dinosaurs



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град