любими герои

Начало | любими герои | Защо харесвам Антония Лий от „Сребърните делфини”

Защо харесвам Антония Лий от „Сребърните делфини”

Йоана Георгиева | 2014-07-17

Защо харесвам Антония Лий от „Сребърните делфини”

Прочела съм много книги! Някои ми стават интересни с четенето, а други – още с първите редове. Такава се оказа и поредицата „Сребърните делфини” на Самър Уотърс. Още щом я видях, разбрах, че ще бъде забавна!

Антония Лий е главната героиня. Харесвам Антония, защото е смела, авантюристична, а ѝ много забавна. С помощта на сребърната ѝ верижка с делфинче тя и добрия ѝ приятел Кай помагат на делфините Спирит, Стар, Дрийм и Бабълс, а и на други морски животни, изпаднали в беда от изхвърлени в морето отпадъци, нефтени разливи, бракониери.                            
Впечетлява ме това, че винаги, когато делфинчето на магическката верижка потрепне, Антония бърза към дълбините на морето. Харесва ми също, че тя е родена в деня на лятното слънцестоене и затова притежава дарба на специален сребърен делфин – може да лекува наранените морски същества само с едно докосване, но не пести сила – прилага я дори върху най-малката рибка. Най-много ми хареса моментът, когато най-после дългоочакваната лятна ваканция настъпва, но магическата верижка изчезва, а всъщност я е взела по-малката сестра на Антония, – Джесика, която мисли, че верижката ще и помогне да плува, въпреки, че не умее. Антония спасява Джесика от удавяне и ѝ подаряава златна верижка с делфинче.

Тази история показва състрадание и доброта към нуждаещите се от помощ, независимо дали са малки или големи, силни или слаби. Учи ни да пазим природата чиста и здрава, за да са здрави и щастливи хората.
 



Коментари
6 коментара

Давид , 13 г.,

Публикувано на 22.07.2014

Моите адмирации за есето ти! :-)

Таня , 13 г.,

Публикувано на 22.07.2014

Чудесно е! :-)

Диляна , 14 г.,

Публикувано на 04.08.2014

Поздравления! :) :)

Асена Христова, 11 г.,

Публикувано на 17.08.2014

Много е добро! Браво! Харесва ми!

evgeniq , 9 г.,

Публикувано на 21.08.2014

mnogo sa xbavi

Здравена , 8 г.,

Публикувано на 02.12.2014

аз съм прочела всички и сега чета Нарушени обещания. С нетърпение чакам да излезе книгата Лунна магия за да сия купя!!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град