интересно

Начало | интересно | Запознайте се с Клоуи и г-н Смръдльо

Запознайте се с Клоуи и г-н Смръдльо

Аз детето | 2016-06-08

Запознайте се с Клоуи и г-н Смръдльо

Запознайте се с най-смрадливия смърдящ смрадливец, живял някога на света – г-н Смръдльо. Запознайте се с него така, както го направи Клоуи – единствено тя заговори скитника от пейката. Той беше бездомен, но не и самотен – компания му правеше едно черно куче с неопределена порода на име Херцогинята. Отвъд миризмата, която се носеше от г-н Смръдльо, Клоуи постепенно започна да забелязва колко издокаран всъщност бе с папийонката и сакото от туид. Маниерите му бяха повече от изискани, а говорът бе нещо повече от учтив. Когато очите му потъваха в сълзи, ги бършеше във везана кърпичка с монограм. Сякаш беше нещо повече от бездомник, си мислеше Клоуи...

Запознайте се с Клоуи така, както я видя г-н Смръдльо – донякъде стеснителна, но преди всичко много човечна. Понякога самотна и объркана, но готова да изслуша и помогне на страдалец в нужда. Толкова малка, а деликатна и благородна. И не на последно място – с голямо въображение. Тя всъщност пише истории, за да не се чувства така далечна от семейството си и от съучениците си. А докато фантазира истории, ни разплита най-омагьосващата истина – тази за г-н Смръдльо.

Запознайте се, докато разлиствате страница след страница сладкодумния разказ на Дейвид Уолямс. Може би така ще станем по-човечни и добри – точно каквито са Клоуи и г-н Смръдльо.

Г-н Смръдльо е на книжния пазар от 7.06.2016 г.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град