новини детски

Начало | новини детски | Забавни три дни очакват всички с лятна читалня на открито в Пловдив

Забавни три дни очакват всички с лятна читалня на открито в Пловдив

Аз детето | 2016-06-29

Забавни три дни очакват всички с лятна читалня на открито в Пловдив

Лято, в парка, хубави книги, деца и родители. Това ще бъде акцентът в Пловдив на 4, 5 и 6 юли от 10:30 од 12:30 ч. с Лятната читалня на открито. Четенето ще се състои в Цар Симеоновата градина, до пеещите фонтани, на дървените стълбички. След обедния час събитието се мести в читалните и дворчето на Детски отдел, РНБ „Иван Вазов“, гр. Пловдив (9:00-17:30 ч./ до края на август.

Лятната читалня се провежда с доброволци към библиотеката: ЦРД (част от НАРД) и „Лео клуб – Пловдив“ („Лайънс клуб Филипополис“).

Вход свободен. Изход – с награди.

* * *

Как да ползвате книгите? С лятна читателска бинго карта... разбира се! Няма значение колко сте голям, защото нашите издателства са осигурили четива за всички възрасти. Тази година книгите са от прекрасните десет издателства: „Хермес“, „Просвета“, „Клевър бук“, „Жанет-45“, „Фют“, „Сиела“, „Софтпрес“, „Приобщаващо образование“, „Аз съм българче“ и „Егмонт-България“.

Наградите са осигурени от невероятни спонсори: „Барт“ и „Алпи“, т. е. очаквайте много играчки, дъвки и бонбонки, за да ни е забавно и сладко четенето!

Забавленията:

Десетки образователни, логически и подвижни игри. Доброволците ще Ви подсказват как да си получите печата на лятната бинго карта, защото трябва бързо да се ориентирате къде да намерите подходящото четиво.

Гостите:

На откриването ще присъства г-н Стефан Стоянов, зам.-кмет „Култура, образование, туризъм, иновации, развитие и европейски политики“. Във вторник ще гостува списание „Аз съм българче“ и неговите редактори.

Всеки ден участниците ще четат заедно в хор от сп. „Бърборино“, ще редят скоропоговорки от книгите на „Хермес“, ще проверяват логиката си чрез картите на „Клевър бук“, ще се смеят със стиховете на „Жанет-45“, ще обогатят езиковите си познания с „Просвета“.

За родителите:

Ще има издания на „Сиела“ и „Приобщаващо образование“.

Контакти: 0899215229, Мария Петрова (координатор на ЦРД, СНЦ „Писалка и перо“), mimiopal2005@abv.bg



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град