новини детски

Начало | новини детски | Забавна ваканционна програма за децата на Тервел

Забавна ваканционна програма за децата на Тервел

Аз детето | 2014-07-02

Забавна ваканционна програма за децата на Тервел

Общинската ваканционна програма „Наше лято” стартира в Тервел за 11-и път. Проявите са открити за деца от 6 до 18 години, както за тервелчани, така и за тези, които са на гости на своите близки. Тематичните мероприятия са насрочени всеки вторник и четвъртък от седмицата, а по специално изготвен график участниците ще могат да плуват в басейна на ЦДГ „Здравец“ - Тервел всяка седмица.

През  лятото децата ще могат да изявяват своите дарби на художници, певци, танцьори и дори актьори. Художниците ще рисуват на асфалт в Градския парк на 17 юли. Певците ще пеят на караоке-купон, а танцьорите ще покажат уменията си в Деня на таланта в барчето на общината на 10 юли от16:00 часа. За любителите на спорта ще се проведат състезания по  управление на ролери - на 3 юли, по майсторско колоездене - на 8 юли, по футбол- на 31 юли. Гост на 22 юли ще бъде  световният шампион по спортна аеробика Мариян Колев, който ще проведе занимание с децата и ще разговаря с тях. Участниците в програма „Наше лято“ ще гостуват на полицаите, пожарникарите, библиотекарите, които ще ги запознаят със  своите професии. Рождениците ще бъдат поздравени в добре познатото Детско шоу „Зодиак“ на 14 август от 16:00 ч. в Кафе-театъра. На градският площад на 5 август ще се състои „Парад на хвърчилата“.

За пръв път тази година пикникът, организиран за децата, ще бъде в с. Полковник Савово, където в разсадника на Община Тервел те ще имат възможност да научат повече за различните декоративни растения, да се занимават с цветарство, билкарство и да засадят своите цветни лехички.

Новост е и въвеждането на занимания с куклен театър. Актьорите ще могат да играят с кукли-петрушки и да се подготвят за представянето на куклена пиеса,  която  ще може да се види в Заседателната зала на Община Тервел на 26 август. При интерес от страна на децата, заниманията могат да продължат и след края на ваканцията.

Най-чаканото събитие и традиционно най-посещавано от участниците в общинската ваканционна програма е детският карнавал, който ще се състои на 21 август от 17:00 часа до Градския фонтан.

Фотографските си умения децата ще могат да представят на организирана изложба на открито под наслов “Победи опасността“. А конкретната тема на фотоизложбата е „Опасните места за игра в Тервел“. С творбите си децата ще могат да участват и в организираната от Държавната агенция за закрила на детето Кампания „Детската безопасност-споделена отговорност и грижа“, в обявения фотоконкурс „Победи опасността“, чийто краен срок за представяне на снимките, е 1 септември.

За най-редовните участници във ваканционна програма „Наше лято“ ще има поощрителна награда - екскурзия по маршрут Тервел- Шабла- Дуранкулак, която ще се проведе на 28.08.2014 г.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град