новини детски

Начало | новини детски | За четвърта поредна година студио „Въображение“ провокира деца от цялата страна да творят анимации

За четвърта поредна година студио „Въображение“ провокира деца от цялата страна да творят анимации

Аз детето | 2018-04-16

За четвърта поредна година студио „Въображение“ провокира деца от цялата страна да творят анимации

Студио „Въображение“ предизвиква начинаещите малки аниматори и художници да участват в творческия конкурс, който ще се проведе между 16 април и 13 май. Състезанието на Cartoon Network се провежда за четвърти път в България и е за деца и юноши от 6 до 14-годишна възраст. Той е под надслов „Рисувай и се забавлявай!“, а главната му идея е да запознае младите творци с начините за създаване на анимация и да събуди техния интерес и креативен потенциал.

През изминалите няколко години конкурсът се радва на огромен интерес. Във всяко издание средно 2000 талантливи български деца се включват в съревнованието и мерят творческите си умения. Състезанието се състои от три категории – първата е създаване на нов, анимационен персонаж, втората – измисляне на история под формата на сценарно табло или комикс, а третата е направа на клип или на кратък анимационен филм. Участието става през страницата на Студио „Въображение“. На нея може да бъде намерена информация за надпреварата и да бъде открита пълна гама полезни съвети за подготвяне на творческите материали.

След края на състезанието международно жури ще избере по трима най-добри за всяка една от категориите. Тези, които заемат първите места за най-забележителен анимационен герой, сценарно табло и анимация ще получат по един последен модел ховърборд и още страхотни награди. Тези, които се наредят на второ и трето място пък ще се радват на комплект от брандирани подаръци с любими анимационни герои. Победителите ще бъдат оповестени на 21 май.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град