новини детски

Начало | новини детски | За първи път на български език излиза приключенската книга на Джани Родари "Приказки колкото усмивка"

За първи път на български език излиза приключенската книга на Джани Родари "Приказки колкото усмивка"

Аз детето | 2014-06-19

За първи път на български език излиза приключенската книга на Джани Родари "Приказки колкото усмивка"

Харесвате ли приказките и незабравимите истории на Джани Родари, с които милиони деца по света са порастнали. А какво ще кажете, за една нова интересна и изпълнена с приключения книга, която на всичко отгоре излиза за първи път на български език. Тази приятна възможност предлага на всички нас, малките и не толкова малките деца, издателство "Сиела". Всички сте чели „Приказки по телефона“ – леки като усмивка, абсурдни като влюбване, забавни като проговарящо дете. В „Приказки колкото усмивка” ще прочетете 49 миниатюри и 4 дълги разказа, непревеждани досега на български език, писани за нашето време, а не за „едно време“. И ще се усмихнете не само заради историите, а и заради страхотните петдесетина илюстрации на младия художник Дамян Дамянов.
 
Докато в последните 30-40 години препрочитахме все със същата наслада „Приказки по телефона”, светът се промени неузнаваемо. Няма вече и телефонен номер за приказки. Днес „умните” телефони в джобовете ни звънят с различна мелодия на всеки от указателя ни или появяващите се изображения и звуци само след няколко движения на пръстите по тъчскрийна доближават до магията на приказките. Но те все още не могат да ви разкажат как действа машината за домашни, кой е г-н Боемондо, за летящата къща на г-н Венчеслао, за пакостите на Дъждовното човече или пък защо е тъжен г-н Еджисто. А знаете ли коя е най-кратката приказка? А как се организира котешки концерт? А за какво ли си говорят старите поговорки?

Само в българското издание на „Приказки колкото усмивка” ще видите изрисувани по страниците всички герои на сеньор Родари от котки, мишоци, мечки и паяци до Дървото на пантофките, Говорещата ученическа чанта, Луната, бунта на машините и още много други.

Какви по-точно чудесни и забавни приказки можете да намерите в книжката, прочете тук!



Коментари
1 коментар

Анна , ,

Публикувано на 25.06.2014

СУПЕР

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град