любопитно

Начало | любопитно | За Косачи от Елин Пелин

За Косачи от Елин Пелин

Никол | 2010-11-10

Здравейте, казвам се Николета. Моят любим разказ е "Косачи" на Елин Пелин. В училище го четохме, а за домашно ни беше да го преразкажем от името на един от героите. За да го преразкажа трябваше да го прочета поне 3 пъти. Колкото и да го чета не ми омръзва, много ми харесва.

В него се разказва за Лазо и неговите приятели. Те се наредили около огъня и си говорели. Благолажа им разказвал приказка, но Лазо не харесвал приказката и започнали да се карат. След спора Благолажа продължил. След това през цялото време косачите намеквали разни работи на Лазо за жена му Пенка, която оставил на село, за да ходи да работи в чужбина има и още, но е много дълъг и не помня много.

Участва в конкурса "Разкажете ни за любимата си книга"



Коментари
5 коментара

Мартин Игнатов , 12 г.,

Публикувано на 10.11.2010

Не съм съгласен с Никол.Благолажа и Лазо не се карат.Просто Лазо не обича измислиците, а Благолажа обича да се гмурка във Фантазията.Благолажа обяснява на Лазо, че по-добре да си приказват приказки, отколкото да говорят за скъсаните гащи на дядо Тодор и килимявката на дядо поп.Нали така ;)

Стефана Митева, 62 г.,

Публикувано на 11.11.2010

И двете деца не са доловили същността-за силата и красотата на изкуството.Трябва учителите да водят децата по пътя на чувствата. Съчетанието от чувства и .мисли прави човека по- добър.

Виктория Петрова, 12 г.,

Публикувано на 14.10.2012

аз трябва да няправия преразказ .. но незнам как .. помощ..как да го преразкажа

иван недков, 22 г.,

Публикувано на 28.11.2017

искам да знам разбера лазо постпката на лзо в каря разказ

стеффффффания манева, 269 г.,

Публикувано на 06.09.2021

косачи

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град