новини детски

Начало | новини детски | За десети път: Национална художествена академия отваря ателиетата си за софийските деца

За десети път: Национална художествена академия отваря ателиетата си за софийските деца

Аз детето | 2019-07-29

За десети път: Национална художествена академия отваря ателиетата си за софийските деца

От първи август 2019 година за десети пореден път Националната художествена академия ще отвори вратите на ателиетата си за софийските деца. През целия месец август всяко дете, което обича да рисува, моделира и да твори ще има възможност да даде воля на въображението си под вещото ръководство на студенти и художници от Академията. След като ателиетата приключат най-добрите творби ще бъдат наредени в голяма и пъстра изложба в галерията на Академията.

Месецът ще започне с празничен хепънинг, с мото „Деца рисуват вън“, в публичното пространство в градинката на „Св. Климент Охридски“, пред галерия „Академия“. Преди обед децата и студентите ще подготвят своите пъстри изненади, а в следобедните часове, след 16.00 часа, ще оформят с тях Алеята на творчеството. Всеки, който мине по алеята пред галерия „Академия“ ще има възможност да се включи в рисуването на най-дългия цветен фриз; ще може да добави свое цвете във вълшебната цветна леха; да напише/нарисува своето обяснение в любов към любимата си приказка във Вълшебната книга на приказките; да нарисува своя птица, която на финала ще полети в небето на София. Докато децата майсторят своите произведения на Алеята, в галерия „Академия“ родителите ще могат да гледат филма „Детска академия“ – режисьор Ралица Димитрова.

В 18 ще бъде тържественото откриване на юбилейното издание на Лятната академия. Програмата на Лятната академия включва занимания по живопис, скулптура и графика, създаване на авторски книжки, изработване на кукли и сувенири, занимания по калиграфия, керамика, текстил, мода, дизайн, история на европейската култура. Ще бъдат организирани посещения на галерии и музеи, и участие в работилници с демонстрации на гостуващи артисти. И тази година тематичният кръг ще бъде много богат с основни акценти върху „История на куклите“ и „Френски приказки и басни“.

Лятната детска академия е дългосрочен образователен проект на НХА, организиран от Фондация „Св. Пимен Зографски“. Проектът е предназначен за деца и ученици от 6 до 15-годишна възраст. Всеки делничен ден през целия месец август, от 9 до 18 часа, в ателиетата на НХА, малките художници ще имат възможност да се потопят в атмосферата на вече 120-годишната Художествена академия, да творят с различни живописни, графични и пластични материали и в разнообразни приложни, и кавалетни техники.

Такси:

В таксата са калкулирани – трудът на педагозите и всички необходими художествени и хигиенни материали, консумативи, билети за музеите и галериите, разходи за организираните събития, режийни.

Цял ден – 30 лв., половин ден – 15 лв.

Намаления на таксите при предварително заплащане за по-голям период: Седмична промоция в понеделник – безплатен петък! 1 седмица – 5 работни дни ) – 150 лв. – 30 лв. = 120 лв.; За половин ден – 60 лв.

При предварително записване за целия период от 4 седмици – 23 работни дни, плюс 1 почивен на 12 август – 450 лв. за половин ден – 300 лв.

При желание от страна на родителите се осигурява топъл обяд за децата в ресторанта на Столична община. Обядът се заплаща допълнително.

За повече информация: Мария Ландова – ръководител на проекта

Моб: 0888148715

Email: m.landova@nha.bg



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град