новини детски

Начало | новини детски | Всички ще четат това лято с новата рубрика на телевизия Bulgaria ON AIR „Забавното четене“

Всички ще четат това лято с новата рубрика на телевизия Bulgaria ON AIR „Забавното четене“

Аз детето | 2017-05-11

Всички ще четат това лято с новата рубрика на телевизия Bulgaria ON AIR „Забавното четене“

Investor Media Group, част от която е и национална телевизия Bulgaria ON AIR, започва рубриката „Забавното четене“. Веднъж месечно в ефира на телевизията ще гостуват автори, издатели, артисти, деца, родители – изобщо – четящи личности и хора, които създават книгите, вълнуващи децата.

По повод професионалния празник на българския библиотекар координаторът на кампанията Доника Ризова отбеляза, че хората няма да спрат да посещават библиотеките, още повече, че те се променят и нагаждат като живи организми към това, към което децата и възрастните проявяват интерес днес. „Страстта към четенето може да преминава през много различни места и случки и точно това ще се опитаме да покажем в тази рубрика“, подчерта Ризова.

По време на разговора в студиото на „България сутрин“ водещата на „Медиите ON AIR" вмъкна и значението на илюстрациите, които привличат децата в една книга. „За децата картинките са изключително важни, защото те първо припознават книгата по корицата и илюстрацията върху нея“, коментира тя.

По повод „Забавното четене“ „България сутрин“ срещна зрителите и с известния корейски художник Канг Ик-Джунг. Той организира специален уъркшоп, в който деца илюстрират книги. Повече за впечатляващия художник и новата рубрика можете да разберете от видеото:





Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град