игри за навън

Начало | игри за навън | Време е за великденска гоненица – забавна игра за цялото семейство

Време е за великденска гоненица – забавна игра за цялото семейство

Аз детето | 2021-04-21

Време е за великденска гоненица – забавна игра за цялото семейство

Какво ще правите този Великден? На самия ден! Със сигурност ще прекарате време със семейството, ще се чукате с яйца, ще хапвате яйца, вкусен козунак. Може би и зелена салата, както и някакво традиционно ястие с месо или пък друго по-специално ястие. Но след всичкото това хапване какво ще правите? Ще гледате някой филм? А защо да не направите нещо по-добро, например да се раздвижите и да изразходите енергията от храната или просто да освободите още място за вкусен козунак.

Предлагаме ви една интересна игра, която ще се хареса на цялото семейство. Особено пък ако времето навън е слънчево, ще е идеално да излезете в парка или двора на къщата или просто пред блока. Но и да е дъждовно, стига да не ви е студено, пак можете да поиграете и да изразходите излишните калории от хапването, да се раздвижите и да се позабавлявате заедно.

Играта всъщност е почти като обикновената гоненица, но има една особеност. Знаете как е с гоненицата – един гони, а останалите бягат от него. Като когато ги хване, те остават „замразени“, докато друг играч не ги пипне и не ги размрази. Така се играе, докато всички играчи не бъдат хванати или докато ви е весело. И с великденската гоненица е същото, но с още едно правило. Преди да започнете си намислете великденска тема, като български традиции, традиции по света, великденски храни, сладкиши или стихотворения. И когато някой от играчите бъде хванат, може да се „размрази“ като каже нещо по тази великденска тема, което разбира се да е вярно. Помнете, че всяко нещо може да се каже само веднъж! Иначе играта отново свършва или когато всички са заловени или когато ви стане тъпо. Но преди това да се случи ще има много забавление – бъдете сигурни!

Вижте още:
Всичко за Великден



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град